Poliţiştii din Apuseni au depistat un taf care transporta lemne tăiate ilegal. Şoferul a fost amendat cu 6.000 de lei, iar utilajul confiscat

La data de 27 martie 2019, în jurul orei 10.50, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Ocoliș și Poșaga, în timp ce desfăşurau activităţi pentru combaterea delictelor silvice pe raza comunei Ocoliş, au depistat, pe drumul forestier Valea Tîsei  un taf, condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Ocoliş, care transporta 3,5 metri cubi de material lemnos, pentru care, conducătorul utilajului nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform  Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca şi măsura complementară, au dispus confiscarea cantității de 3,5 metri cubi de material lemnos precum şi a utilajului cu care a fost transportat.

Tot în 27 martie 2019, poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa i-au identificat pe doi  bărbaţi, de  38 şi 41 de ani, din Baia de Arieş, ca bănuiţi de tăierea ilegală şi furtul a 4  arbori, în valoare totală de 900 de lei, din pădurea ce aparţine unui composesorat din zonă.

De asemenea, oliţiştii din Poșaga şi Ocoliş l-au identificat pe un bărbat de 51 de ani, din comuna Poşaga, care, în perioada ianuarie – martie 2019 ar fi tăiat, fără drept mai mulți arbori, din specia fag, de pe un teren situat în fondul forestier național, pe raza comunei Poşaga. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost transportat la locuinţa sa şi folosit în interes personal. Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22618 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*