Polițiștii din Alba Iulia au reținut un bărbat din Blaj, bănuit de furturi din incinta unor societăți comerciale în care ar fi pătruns prin efracție

Mircea Trifu

La data de 13 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 26 de ani, din Blaj, care este bănuit de săvârșirea a 4 furturi din societăți comerciale din Alba Iulia.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că în perioada 21.03.2020 – 12.05.2020, ar fi pătruns, prin efracție, în 3 magazine alimentare și într-un local public, de unde ar fi sustras țigări, băutură și sume de bani, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.200 de lei.

În cursul zilei de azi, 14 mai, tânărul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Tânărul este cercetat și de polițiștii din Blaj, sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru infracțiuni similare, săvârșite pe raza municipiului Blaj.

Informații de background:

La data de 12 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj, sprijiniți de polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia, l-au identificat și reținut pe un tânăr de 26 de ani, din Blaj, care este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și furt calificat.

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 22/23 aprilie 2020, tânărul ar fi pătruns în incinta unei farmacii, prin forțarea ușii de acces, cu scopul de a sustrage bunuri însă nu ar fi sustras nimic după care și-ar fi continuat activitatea infracțională și ar fi pătruns, prin efracție, într-un magazin de unde ar fi sustras un telefon mobil, suma de 100 lei, băuturi alcoolice și țigări, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 1.600 lei.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*