Polițiștii din Alba Iulia au organizat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Alba Iulia şi pe raza localităţilor rurale arondate.

La data de 7 noiembrie 2019, Poliţia Municipiului Alba Iulia au organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiu şi în localităţile rurale arondate acestuia. La acţiune au participat poliţişti din structurile de ordine publică din Alba Iulia și de la secțiile de poliție rurală Galda de Jos și Vințu de Jos precum și cele de poliție rutieră și investigații criminale de la nivelul poliției municipale. Au fost legitimate 392 de persoane, controlate 325 de autovehicule și au fost constatate, în flagrant delict, 5 infracţiuni. Totodată, au fost identificate 4 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, în dosare penale rămase cu autori neidentificați.

În ceea ce privește faptele de natură contravențională, polițiștii au constatat 200 de astfel de abateri pe care le-au sancționat cu amenzi în valoare totală de 44.056 lei, din care 11 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 174 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. De asemenea, în cadrul acestei acţiuni au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au identificat pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Vințu de Jos, ca bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de însușirea bunului găsit. Se pare că, în seara zilei de 7 septembrie 2019, tânărul ar fi găsit, pe scările unui magazin alimentar din comuna Vințu de Jos, un telefon mobil, în valoare de 500 de lei, pe care nu l-a predat autorităților în termenul prevăzut de lege, însușindu-și-l.

Tot polițiștii din Vințu de Jos l-au identificat pe un bărbat de 30 de ani, din comună, ca bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt sesizată poliție la data de 22 octombrie 2019. Se pare că, în noaptea de 21/22 octombrie, bărbatul ar fi pătruns, prin folosirea de chei potrivite, într-o locuință din comună și ar fi sustras o motocoasă în valoare de 400 de lei. Bărbatul este cercetat pentru furt calificat.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galde de Jos l-au identificat pe un bărbat de 41 de ani, din comuna Ighiu, ca bănuit de săvârșirea unui furt din locuință. În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în primăvara anului 2019, ar fi pătruns, prin efracție, într-o casă din localitatea Șard, comuna Ighiu și ar fi sustras o sobă, un aragaz precum și obiecte de mobilier și de uz casnic, în valoare totală de 2.300 de lei. Bărbatul este cercetat pentru furt calificat.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*