Polițiștii din Alba au organizat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere

Poliţiştii rutieri împreună cu cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au desfăşurat, la data de 14.08, pe raza municipiului Alba Iulia, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii precum şi verificarea legalităţii modului în care se desfăşoară transportul de persoane în regim taxi. Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate un număr de 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.440 lei, au fost reţinute  3 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare. De la începutul anului 2012 până în prezent, pe raza municipiului Alba Iulia, s-au produs un număr de 10 accidente rutiere datorate indisciplinei pietonilor, soldate cu rănirea gravă a 4 persoane şi rănirea uşoară a altor 6. Cele mai multe accidente s-au produs pe străzile Tudor Vladimirescu şi Revoluţiei. Cu ocazia celor 7 acţiuni organizate de Poliţia Municipiului Alba Iulia, în această perioadă de timp, ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate indisciplinei pietonilor, au fost aplicate un număr de 178 de sancţiuni contravenţionale, pietonilor care au fost depistaţi încălcând prevederile legale privind traversarea.

Poliţia recomandă pietonilor:

Să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavoastră de mers.

Să traverseze drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.

Să traverseze doar pe culoarea „verde” a semaforului

Pentru a fi observaţi la timp de către conducătorii auto, pe timp de noapte, când se deplasează pe partea carosabilă a drumului care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, să poarte, aplicate pe îmbrăcăminte, accesorii fluorescent – reflectorizante sau o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

După ce coboară dintr-un mijloc de transport, să nu traverseze prin faţa sau prin spatele vehiculului şi nu se angajeze în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.продвижениевзлом android по сети

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*