Polițiștii din Alba au organizat acțiuni de menținere a siguranței civice pe raza întregului judeţ

Acţiunile cu efective mărite, în sistem integrat, organizate de poliţiştii din Alba, au continuat şi în zilele de 26 şi 27 ianuarie. Astfel, în fiecare din zile, peste 150 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, intervenţie rapidă, transporturi şi arme, explozivi, substanţe periculoase, au acţionat pentru asigurarea climatului de siguranţă publică precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Poliţiştii au constituit 35 de filtre rutiere şi au verificat peste 160 de autovehicule.

Totodată au constatat 28 de infracţiuni, din care 16 în flagrant şi au depistat 23 de persoane suspecte de comiterea de infracţiuni. De asemenea au fost verificate 53 de societăţi comerciale.

În cele două zile de acţiune au fost constatate 695 de contravenţii, valoare amenzilor aplicate fiind de 95.100 lei.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale (602 ) au fost aplicate pentru abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, 44 pe linie de ordine publică, 26 la Legea 12 din 1990 privind comerţul şi 23 la alte acte normative.

Au fost confiscate bunuri în valoare de 2.260 lei.

Iată un exemplu dat publicitații de către IPJ Alba în urma acțiunii:

În data de 26 ianuarie, poliţiştii de investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea, în seara zilei de 2 ianuarie, a unei infracțiuni de tâlhărie asupra unui bărbat din Alba Iulia. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că Eugen M.F., de 19 ani, împreună cu Bogdan R.M., de 26 de ani, ambii din municipiul Alba Iulia, în timp ce se aflau la intersecţia străzilor Teilor cu Avram Iancu din Alba Iulia, prin violenţă, au deposedat victima de un telefon mobil. Faţă de Eugen M.F. a fost luată măsura reţinerii iar în cursul zilei de ieri, 27 ianuarie a fost prezentat Parchetului şi Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. Bogdan R.M. se sustrage cercetărilor, pe numele acestuia Judecătoria Alba Iulia emiţând mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Cercetările sunt continuate pentru prinderea lui Bogdan R.M. precum şi în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor doi învinuiţi.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18450 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*