Poliţiştii din Alba au aplicat sancţiuni de peste 80.000 de lei pentru tăieri ilegale de lemn

Mircea Trifu

lemnÎn perioada 16 – 18 aprilie, poliţiştii de ordine publică împreună cu poliţiştii de investigare a fraudelor, în colaborare cu lucrătorii silvici şi cei ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, au organizat o acţiune cu efective mărite în scopul prevenirii şi combaterii  faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

Poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban cât şi în mediul rural şi au controlat 55 de agenţi economici ce au ca şi obiect de activitate exploatarea şi/sau prelucrarea materialului lemnos, au efectuat 21 de controale în fondul forestier şi au verificat în trafic autovehicule care transportau material lemnos.

Poliţiştii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de 81.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la Legea 46 din 2008 (Codul Silvic) şi a fost confiscată cantitatea totală de 242 metri cubi material lemnos, în valoare de 40.281 lei.

Exemplu:

În data de 18 aprilie, poliţiştii de investigare a fraudelor din Sebeş, au efectuat o verificare la o societate comercială cu punct de lucru în Petreşti. Cu această ocazie s-a constatat că în incinta punctului de lucru era depozitată cantitatea de 138 mc material lemnos (buştean specia larice) pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 20.000 lei şi s-a dispus măsura reţinerii, în vederea confiscării a întregii cantităţi de material lemnos.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*