Polițiștii din Aiud s-au reîntâlnit cu un bucureștean certat cu legea. „Miticul” a ajuns după gratii

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, va fi cercetat, în stare de arest preventiv, după ce a fost depistat de poliţiştii din Aiud în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Acesta a încălcat condiţiile controlului judiciar sub care era cercetat pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier şi pentru furt, fapte comise în noaptea de 9 spre 10 iunie 2018.  

La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 09.45, poliţiştii Postului de Poliţie Rădeşti l-au depistat, pe un bărbat de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că este vorba despre aceeaşi persoană, cercetată sub control judiciar, pentru conducere fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare şi furturi, fapte săvârşite în noaptea de 09/10 iunie 2018.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud au constatat încălcarea, de către bărbat, a condiţiilor controlului judiciar şi l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Informaţii de background:       

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 24.00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către angajatul unei staţii de carburant cu privire la faptul că şoferul unui autoturism a alimentat cu combustibil în valoare de 395 de lei şi a plecat fără să plătească. 

La scurt timp de la sesizare, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică şi de poliţiştii din Teiuş   l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, bănuit de comiterea furtului. 

Se pare că, în noaptea de 8/9 iunie a.c., bărbatul, fără a poseda permis de conducere, ar fi condus un autoturism din municipiul Cluj Napoca până în comuna Unirea, judeţul Alba, loc din care ar fi sustras plăcuţele de înmatriculare ale unui autoturism parcat în apropierea unui bloc de locuinţe. Ulterior ar fi montat plăcuţele pe autoturismul său, iar în municipiul Aiud ar fi alimentat cu carburant, fără să plătească. 

Bărbatul şi-ar fi continuate drumul înspre Alba Iulia, iar pe drum a aruncat plăcuţele de înmatriculate sustrase din localitatea Unirea. Acesta a fost identificat, de poliţişti, pe raza oraşului Teiuş, fiind reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de  furt calificat, conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, care a dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17988 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*