Polițiștii din Aiud au sancționat zeci de șoferi care au depășit viteza legală sau au comis ate abateri

Poliţiştii din Aiud au acţionat, pe DN 1, pe tronsonul Aiud – Miraslău – Decea – Unirea și au depistat 60 de şoferi ce nu au respectat regimul legal de viteză. Alţi 22 de conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea altor norme de circulaţie. În zilele de 18 și 19 ianuarie 2020, între orele 06.00-20.00, poliţiştii rutieri din Aiud, sprijiniți de polițiștii Serviciului Rutier, au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, pe DN 1, pe tronsonul cuprins între municipiul Aiud și localitatea Unirea. În cele două zile de acțiune, polițiștii au depistat 60 de conducători auto care au depăşit regimul legal de viteză. Alţi 22 de șoferi au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reținute 5 permise de conducere, din care 3 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a viteze maxime admise, a fost retras un certificat de înmatriculare și constatată infracțiune de conducere sub influența alcoolului.  Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 24.795 lei. 

Exemplu: 

La data de 18 ianuarie 2020, în jurul orei 19.20, polițiștii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșire din Aiud, fiind sub influența băuturilor alcoolice.În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23214 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*