Poliţiştii au identificat trei tineri din Alba Iulia, ca persoane bănuite de comiterea a două furturi prin care au cauzat un prejudiciu de 2.500 de lei.

furtLa data de 1 noiembrie 2016, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe G.A.G., de 22 de ani şi pe doi minori de 14 şi 16 ani, toţi din municipiul Alba Iulia, ca persoane bănuite de comiterea a două furturi, fapte în legătură cu care poliţia a fost sesizată în 26 septembrie 2016, respectiv în 20 octombrie 2016.

Se pare că, cei trei tineri au pătruns într-o casă aflată în construcţie şi într-o cabană, situate în cartierul Oarda al municipiului Alba Iulia şi au sustras mai multe scule, cabluri electrice şi alte bunuri a căror valoare totală a fost estimată la suma de 2.500 de lei.  Poliţiştii continuă cercetările faţă de cei 3 tineri, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt de acest gen, poliţia vă recomandă:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia proprietarilor de case de vacanţă sau case aflate în construcţie că acestea pot deveni ţinta hoţilor dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei, respectiv, împotriva furturilor de materiale de construcţii şi recomandă celor ce deţin astfel de proprietăţi următoarele:

  • Montaţi sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor, iar acolo unde este cazul, montaţi chiar şi grilaje metalice. Sistemele de alarmă pot fi de asemenea eficiente dacă locuinţa de vacanţă se află în apropierea altor imobile locuite;
  • Nu depozitaţi bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spaţii care nu prezintă siguranţă, mai ales dacă acestea se află în zone izolate.
  • Verificaţi în week-end sau în zilele când nu se lucrează, locul de depozitare a materialelor de construcţii şi uneltelor destinate acestor activităţi;
  • Indiferent unde se află casa de vacanţă, în perioada în care nu locuiţi acolo, creaţi posibilitatea verificării sau supravegherii acesteia de către o persoană de încredere, din apropierea proprietăţii dumneavoastră. Solicitaţi acestei persoane discreţie în privinţa perioadelor în care vă vizitaţi proprietatea; mulţi infractori specializaţi în furturi din locuinţe culeg mai întâi informaţii despre programul proprietarilor.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*