Polițiștii au fost la Școala Gimnazială Ciugud, în cadrul unor lecții dedicate prevenirii bullying-ului și a consumului de droguri și alcool

Joi, 16 ianuarie 2020, coordonatorul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, inspector de poliție Pușcașu Sorin, a fost prezent în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale Ciugud unde s-a întâlnit cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a pentru a discuta, împreună, despre fenomenul bullying-ului, cyberbulling-ului, dar și despre prevenirea consumului de alcool și droguri și prevenirea victimizării din infracțiuni.

Participații la dezbateri au înțeles că bullyingul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victimele, prin diferite forme: verbal ( țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri), fizic (loviri, îmbrânceală, bătăi) și relațional (izolare, intimidare, manipulare). Pe de altă parte, cyberbulling-ul reprezintă trimiterea sau postarea unui mesaj sau a unei imagini, prin  internet, pentru a denigra imaginea unei persoane.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să nu dea curs provocărilor și să evite violența. Aceștia au fost sfătuiți să-și protejeze bunurile personale și să fie precauți dacă sunt abordați de persoane necunoscute.

Totodată, subiectul consumului de droguri a fost explicat pe înțelesul adolescenților, iar mesajul discuțiilor a fost întărit de „ochelarii de alcool” și „ochelarii de droguri” care simulează intoxicația cu aceste substanțe.

Sfaturile polițistului au fost preluate și întărite de cadrele didactice care au participat la întâlnirea cu elevii. 

Activitățile informativ – preventive, dedicate siguranței elevilor, vor continua pe toată durate celui de-al doilea semestru școlar.

  

  

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*