Polițiștii au demarat o achetă în cazul poluării de pe râul Sebeș. Substanțe deversate dintr-o conductă a fabricii de hârtie

raul sebes 2La data de 18 iulie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetările privind o posibilă poluare a Râului Sebeş.

Cu ocazia primelor cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că, pe raza localităţii Petreşti, apa râului Sebeş avea culoarea albă datorită deversării în albia râului a unui lichid de culoare albă dintr-o conductă aparţinând unei fabrici de hârtie, situată pe raza localităţii Petreşti.

Poliţiştii au deschis o anchetă, in cauză, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de “poluarea prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”,  iar la faţa locului  s-au deplasat şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba, precum şi ai Apelor Române – Filiala Alba, care au prelevat probe din trei puncte diferite ale râului Sebeş, precum şi de la staţia de epurare a apei aparţinând fabricii de hârtie.

Cu ocazia cercetării la faţa locului nu au fost identificate efecte negative asupra faunei din râu.

În cursul zilei de luni, 22 iulie, Poliţia municipiului Sebeş a fost informată de către Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, că  valorile indicatorilor analizaţi nu depăşesc limitele normale, astfel că “nu se confirmă poluarea pe râul Sebeş”.

În cauză cercetările sunt continuate, urmând ca dosarul să fie înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru a dispune.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26553 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*