Politica datului cu părerea și incompetenții, criminalii societății românești

Prea ne-am obișnuit cu tragedii cauzate de ignoranță și incompetență și prea scurt și pasager ne revoltăm când ele se întâmplă, uitând etapa cea mai importantă, pasul fără de care revolta rămâne fără sens, ACȚIUNEA.

După Colectiv, ne-am mulțumit cu demisia unui guvern. Astăzi, după nenorocirea de la Caracal, ce vom considera că e suficient ca să mergem mai departe? Câte astfel de orori mai trebuie să treacă pe lângă noi pentru a înțelege că e cazul să facem ceva, pentru a înțelege că e momentul să dăm cu incompetența de pământ? 

În ultimii treizeci de ani, s-a făcut multă politică în interes personal, în beneficiul găștilor, combinațiilor, în scop de “biznis” și buzunare umflate. Dar poate cel mai grav e că s-a făcut multă politică după ureche în toate domeniile, de către oameni de stânga, de dreapta, de centru sau extremiști. 

În ultimii treizeci de ani, inginerul a vorbit despre educație și a legiferat, economistul a vorbit despre cultură și a reglementat-o, dascălul a avut păreri despre fiscalitate și le-a făcut lege, iar justiția, nu-i așa, e un domeniu în care azi mai greu găsești nepricepuții decât pe cei avizați.

În ultimii treizeci de ani, indiferența noastră a făcut ca nepotismul, amatorismul, neamprostia, lipsa de bun simț, competență, valori și principii să fie regula, iar profesionalismul, pregătirea și buna credință să devină excepții. Am tolerat numiri de miniștri fără expertiză, semidocți și chiar analfabeți și am trimis în consilii locale, județene, în primării și în Parlament oameni care se reprezintă doar pe sine și care pentru desăvârșirea proprie luptă cu oricine, de cele mai multe ori chiar cu proprii alegători, cu societatea, cu România. Sub ei au crescut armate de oameni care le seamănă și din păcate, victoria e mai mereu de partea lor și mai mereu învinșii sunt cei care le-au pus în mână armele.

Incompetența și “datul cu părerea” transformat în lege ne-au adus unde suntem astăzi. Ce facem? Cum ne desprindem de incompetenți pentru a o lua de la capăt? 

Răspunsul e simplu, implicarea. E singura cale care ne dă certitudinea că data viitoare când cuiva îi fuge pământul de sub picioare, aceia vor fi ei și nu oamenii buni din țara asta.

Alin Ignat, Prim-vicepreședinte TNL România

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*