Poliția în acțiune, la Alba Iulia. Doi reținuți, percheziții și zeci de persoane, mașini și firme verificate

Polițiștii din Alba Iulia au organizat, pe raza municipiului, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă publică. Au fost legitimate 80 de persoane,  verificate 51 de autovehicule şi 31 de societăţi comerciale şi au fost identificate 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. A fost făcute 4 percheziţii şi a fost luată măsura reţinerii faţă de două persoane.

Miercuri, 28 februarie 2018, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare, pe raza municipiului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională şi pentru creşterea gradului de siguranţă publică.

La acţiune au participat, în total, 37 de poliţişti de ordine publică, rutieră,  investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Cu ocazia acestei acţiunii au fost legitimate 80 de persoane  şi verificate 31 de societăţi comerciale. S-a urmărit, de asemenea, identificarea autorilor de infracțiuni şi creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în acest sens fiind verificate 57 de autovehicule.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au identificat 6 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de furt şi tentativă de furt. Totodată, au fost constatate 52 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 6.795 lei, din care 14 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 34 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost reţinute două permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare. 

Exemple:

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat 3 tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, toţi din Alba Iulia, ce sunt bănuiţi de comiterea unei infracțiuni de furt reclamată poliţiei la data de 5 februarie a.c. Se pare că, în data de 3 februarie a.c., în jurul orei 14.00, cei 3 tineri ar fi pătruns, prin efracţie, în curtea unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia şi ar  sustras acumulatori, piese auto şi elemente metalice cu o valoare totală de 3.390 lei. Pentru documentarea activității  infracționale şi pentru recuperarea bunurilor sustrase, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 4 percheziţii. Faţă de doi dintre tineri, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 1 martie, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Tot miercuri, 28 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale l-au identificat pe un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, ce este bănuit de comiterea unei tentative de furt. Se pare că, în noaptea de 03/04 februarie a.c., acesta ar fi încercat să sustragă carburant din rezervorul unui autoturism parcat pe strada Septimius Severus din Alba Iulia.  Acesta ar fi fost surprins de către un cetăţean ce locuieşte în zonă şi ar fi renunţat la activitatea infracţională, asigurându-şi scăparea. Poliţiştii au întocmit, pe numele său, dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt calificat.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21071 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*