Poliția a depistat un turc cu ședere ilegală în Alba Iulia

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

sedere ilegalaPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat în data de 9 mai, o actiune cu forţe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza municipiului Alba  Iulia.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în diferite zone ale municipiului Alba, a fost  depistat cu şedere ilegală, Y.H., în vârstă de 34 ani, din Turcia. Persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengen, iar la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză, nu a părăsit teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis  pe numele cetăţeanului turc o Comunicare  prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 3 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 400 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18449 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*