Poaiana Aiudului: Neregului la o firmă de prelucrare şi comercializare a lemnului

Cornel Comsa Europarlamentare

În urma unui control la o societate de prelucrare şi comercializare a materialului lemnos din Poiana Aiudului, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat 107 metri cubi de material lemnos.

În perioada de 2-15 mai 2018, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Județene Alba şi ai Direcţiei Silvice Alba au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Poiana Aiudului, comuna Livezile, al unei societăţi comerciale specializată în prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă pentru 13,28 metri cubi de material lemnos precum şi lipsa, din gestiunea societăţii, a cantităţii de 94 de metri cubi de material lemnos, de diferite esenţe.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 13,28 metri cubi de material lemnos şi confiscarea valorică a cantităţii de 94,262 mc material lemnos. Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.

 

 

 

 

 

 

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18194 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*