PNL Alba: Alin Florea NU este candidatul PNL pentru Primăria Aiud

Mircea Trifu

alin floreaAlin Florea nu este candidatul PNL pentru Primăria Aiud. Desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Aiud se va face în urma unei proceduri stabilită de conducerea națională a partidului, care este valabilă în toată țara.

Astfel, potrivit Hotărârii nr. 2/31 ianuarie 2015 a Consiliului Național al PNL, Comitetul Local Executiv (CLEx – organ executiv de conducere al partidului la nivel local) este forul care propune Comitetului de Coordonare Local (CCL -format din Biroul Politic Local comasat, paritar, PNL+PDL și toți membri din organizația respectivă), spre validare, candidaturile pentru alegerile interne. Candidaturile sunt apoi înaintate, la nivel județean, către Comitetul Județean Executiv (CJEx – organ executiv de conducere al partidului la nivel județean) care, la rândul său, stabilește candidații de primar și îi supune spre aprobare Biroului Politic Județean (BPJ – organ comasat, paritar, format din reprezentanți ai PNL și PDL, în mod egal).

Citește și Comitetul Executiv Local şi Biroul Permanent Local al PNL Aiud l-au propus pe Alin Florea candidat oficial pentru funcţia de primar al municipiului

Mai mult decât atât, pentru desemnarea candidaților de primar, pe lângă activitatea politică a acestora, este obligatorie și efectuarea unor sondaje de opinie ce vor indica notorietatea și încrederea de care dispune fiecare candidat, conform Regulamentului pentru candidați, aprobat de CJEx și validat de BPJ comsat, paritar.

În cazul Municipiului Aiud, în ședința CJEx din data de 12 noiembrie 2015, s-a stabilit efectuarea unui sondaj de opinie de către o casă de sondaje independentă, domnul Horațiu Josan propunând ca persoanele testate prin acest sondaj să fie Alin Florea și Oana Badea. Propuenrea domnului Josan este consemnată și în procesul-verbal al ședinței.

În consecință, candidatura domnului Alin Florea este nestatutară și nu poate fi luată în considerare, în acest moment, candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Aiud urmând să fie stabilit și anunțat după parcurgerea etapelor menționate mai sus.

Marius Hațegan,

Secretar General al Comitetului Județean Executiv

al PNL Alba

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*