PLUS Câmpeni despre situația inacceptabilă a Târgului de animale

𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒂𝒍𝒕̦𝒊𝒊 𝑫𝑨 𝒔̦𝒊 𝒏𝒐𝒊 𝑵𝑼 ?
𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝑪𝒂̂𝒎𝒑𝒆𝒏𝒊 𝒆 𝒑𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒐𝒊 ?
𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝑻𝒂̂𝒓𝒈𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑺𝒂̆𝒍𝒄𝒊𝒖𝒂 𝒂 𝒅𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒄𝒆𝒍 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒕𝒂̂𝒓𝒈 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒖𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝑨𝒑𝒖𝒔𝒆𝒏𝒊 ?

De obicei, când interesele personale surclasează interesele și viziunea pentru comunitatea pe care o conduci, lucrurile nu funcționează!
Primarul orașului Câmpeni, domnul Ioan Călin Andreș, se pare că nu a fost interesat să rezolve această problemă până în prezent, se pare că dânsul a avut alte priorități.
Ar fi fost foarte ușor să se copieze ce s-a făcut în comuna Sălciua, unde un primar cu viziune și interes pentru comunitatea din care face parte, a reușit să soluționeze problema închiderii târgurilor de animale. La Sălciua printr-o colaborare cu o asociație locală de crescători de bovine, s-a realizat în mod perfect legal o expoziție cu vânzare în anii 2017, 2018 și 2019, astfel gospodarii din zonă reușind să vândă la un preț mai bun bovinele.

Se pare că domnul primar, Ioan Călin Andreș, nu a fost interesat până acum să rezolve această problemă stringentă, refuzând colaborarea cu orice asociație de animale din zonă în vederea organizării unei expoziții, invocând motivul că târgul de animale trebuie să-i rămână exclusiv Primăriei și nu unei asociații. În acest mod, a exclus posibilitatea de a avea târg de animale în Câmpeni, făcând ca târguri cu tradiții să dispară. Dumnealui nu a înțeles ca a fi primar într-o comunitate înseamnă să pui mai presus interesele comunității și nu să urmărești ca organizarea târgurilor să rămână în cadrul Primăriei pentru a avea control asupra lor.
Târgurile de animale și mărfuri cu tradiție care aduceau moți de pe toată Valea Arieșului și de asemenea, turiști din alte zone, se organizau aproape lunar în zilele de 13 februarie, 23 martie, 18 aprilie, 18 mai, 13 iunie, 9 iulie, 28 august, 14 septembrie, 19 octombrie, 5 noiembrie, respectiv 21 decembrie. În cele 11 zile din an, Câmpeni devenea cu adevărat CAPITALA TĂRII MOȚILOR, adunând la un loc oameni de pe toată Valea Arieșului și de asemenea, aducând beneficii pentru comercianții din oraș.
Prin refuzul domnului Ioan Călin Andreș de a rezolva problema târgului de animale, a reușit să aducă prejudicii de imagine orașului Câmpeni, dovada a fost și eșecul total pe care l-a avut târgul din 5 noiembrie 2019 (numit mai demult Târgul Verzei), când prezența a fost aproape de zero, iar Târgul de la Sălciua este recunoscut în tot județul ca fiind cel mai mare târg de animale din Munții Apuseni.

Acum, văzând că se apropie alegerile locale, domnul Andreș Ioan Călin își dă arama pe față și ne dezvăluie falsul lui interes pentru gospodarii din zonă și pentru locuitorii orașului și interesul de a-și face propria campanie electorală ieșind în media cu o scrisoare deschisă către guvernul României în care deplânge dispariția târgurilor tradiționale de animale din zona moților, târguri care nu se limitau la vânzarea și cumpărarea animalelor, ci erau și un adevărat eveniment social pentru comunitate. Dar primarul putea trimite din 2017 o simplă scrisoare închisă către asociația de bovine pentru a permite târgurile din Câmpeni, așa cum se întâmplă, spre exemplu la Gârda sau la Lupșa. După ce am pus întrebarea de mai sus mai punem şi întrebarea de ce Câmpeni Capitala Țării Moţilor a ajuns în situaţia de a fi codaşă în Munţii Apuseni?

Avem nevoie de energia ta! Avem nevoie de ideile tale !
Pentru înscrierea în Partidul PLUS, te invităm să completezi adeziunea online la adresa https://www.ro.plus/adeziune !

Echipa PLUS Câmpeni

prin coordonator local și cetățean al acestui oraș,

Alberto Zanchettin

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22618 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*