Piste de biciclete, foișoare și parcuri de fitness vor fi amenajate în mai multe orașe din județ, prin programul „Alba Urban”

parc fitnessConsiliul Județean Alba continuă și în acest an programul Alba Urban, program demarat în anul 2011 și destinat amenajării de structuri de promenadă – foișoare, parcuri de fitness în aer liber și piste de biciclete.

Dacă până acum parcuri de fitness au mai fost amenajate la Zlatna, Blaj și Cugir, pentru anul acesta sunt finanțate astfel de investiții pentru încă trei localități:  Ocna Mureș, Teiuș și Aiud. Suma totală alocată în acest an de consiliul Județean Alba, din bugetul propriu, este de 135.000 de lei. Fiecare dintre aceste trei parcuri va fi dotat cu câte 10 echipamente de fitness în aer liber destinate adulților și câte un echipament destinat persoanelor cu dizabilități, toate aparatele permițând mișcări de gimnastică simplă și complexă.

O altă componentă a programului vizează amenajarea de structuri pentru promenadă – foișoare în piațete sau parcuri publice. Pentru început astfel de foișoare vor fi amenajate la Zlatna și Sebeș, fiind alocați 30.000 de lei în acest sens din bugetul CJ Alba. Aceste foișoare vor fi folosite și pentru organizarea de evenimente cultural-artistice, concerte de muzică sau fanfară.

În fine, cea de-a treia componentă a programului, ce dispune de 85.000 de lei pentru acest an, se are în vedere amenajarea de piste pentru biciclete. Pentru început se are în vedere zona Câmpiei Libertății de la Blaj, urmând ca programul să fie apoi extins și la nivelul altor orașe. Se dumitrelvor realiza semnalizările cu marcaje verticale și orizontale și se vor amplasa obiecte de mobilier urban necesare pentru parcarea și utilizarea bicicletelor.

„Acest program, prin fiecare dintre componentele sale, are ca obiectiv atragerea publicului către manifestările în aer liber și încurajarea mișcării în aer liber, pentru o viață sănătoasă. Totodată, dotarea cu astfel de elemente de mobilier urban, ce pot fi valorificate și prin activități ale Centrului de Cultură Augustin Bena, precum concerte de fanfară sau concerte de muzică populară, contribuie și la sporirea atractivității turistice a orașelor din județul nostru.”, a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*