Pietonii indisciplinați și șoferii care nu acordă prioritate, în vizorul polițiștilor din Alba. S-au dat amenzi de peste 13.000 de lei în urma unei acțiuni

Mircea Trifu

politie rutoeraLa data de 23 februarie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au continuat activităţile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. La această acţiune au participat şi poliţişti de ordine publică, fiind vizată atât combaterea indisciplinei pietonilor cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. În cadrul acţiunii au fost depistaţi şi sancţionaţi 123 de pietoni care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis dar şi 12 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau strada pe trecerea de pietoni. Faţă de cei 12 conducători auto sancţionaţi a fost luată şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 13.162 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că indisciplina pietonilor reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere grave înregistrate în anul 2014, în judeţul Alba şi revine cu câteva recomandări pentru creşterea siguranţei pietonilor:

  • Traversaţi drumul public numai prin locurile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare, iar in localitățile în care acestea lipsesc, pe la colţul străzii, doar după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.
  • Nu traversaţi în fugă sau prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate.
  • Sporiţi atenţia atunci când traversaţi strada pe timpul nopţii sau în condiţii de vreme nefavorabilă (ceaţa, ploaie sau ninsoare), când, din cauza vizibilităţii reduse sau a carosabilului alunecos, puteţi fi observaţi mai greu de către conducătorii auto.
Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22525 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*