Petronel Todea îşi anunță intenția de a candida pentru funcția de primar al Comunei Unirea din partea PLUS

Ne dorim o țară în care fiecare dintre noi să aibă o viață de calitate, construită de cetățeni activi și responsabili, care își aduc contribuția la realizarea și menținerea unor comunități puternice. Pentru asta, avem nevoie de un stat responsabil, care asigură cadrul și sprijinul necesar pentru construirea unei Românii prospere, cu loc și identitate bine definite în UE.

Pentru a pune în practică această viziune, PLUS pune oamenii în centrul unei societăți dezvoltate durabil, care are la bază crearea de punți între cetățeni și comunități, rural și urban, tineri și vârstnici, cei plecați din țară și cei rămași aici, tradiții și noi tehnologii, trecut și viitor. O societate durabilă, care caută continuu soluții și remediază erorile în sistem pentru un viitor pe care îl creăm împreună.

Petronel Todea îşi anunță intenția de a candida pentru funcția de primar al Comunei Unirea din partea Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate-PLUS.

Petronel Todea a absolvit Liceul Agricol Ciumbrud în 1987, Şcoala de Subofiţeri de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina în 1992 Facultatea de Drept a Universităţii “1 Decembrie” din Alba Iulia în 2003. A lucrat ca tehnician veterinar între 1987-1991, ca polițist între 1992-2016, între 1997-2016 fiind șeful postului de poliție Unirea.

În calitate de primar al comunei Unirea Petronel Todea își propune ca țintă următoarele obiective:

 1. Menţinerea comunei curate şi îngrijite

Acest obiectiv poate fi realizat în colaborare cu reprezentanţii Apelor Române prin curăţirea, îndiguirea şi decolmatarea cursurilor de apă, respectiv Valea Ciugudului, Măhăceniului și Dumbrava, ape care sunt foarte murdare din cauză că, în albie sau în apropierea albiei, se aruncă resturi menajere, peturi, dejecţii, etc.

 1. Prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului scolar

Acest proiect se poate realiza printr-un parteneriat comun între Consiliul Local, Scoală şi Familie. Problema absenteismului școlar este prezentă la nivel naţional, iar comuna Unirea nu face excepţie, deoarece pe raza comunei sunt foarte multe persoane care lucrează în străinătate iar copiii rămân acasă sau dacă pleacă cu părinţii, o fac numai pentru o anumită perioadă de timp.

 1. Crearea unor locuri de recreere pentru copiii

Acest lucru se poate realiza prin amenajarea unui teren cu parc de joacă. Cum un astfel de parc nu există și comuna Unirea este traversată de o șosea naţională şi de drumuri judeţene copii se joacă pe stradă şi sunt expuși accidentelor de circulaţie.

 1. Mens sana in corpore sano

Dacă vara activităţile din timpul orelor de educaţie fizică şi sport pot fi realizate pe terenul din curtea şcolii, în perioada iernii, acest lucru este imposibil. Pentru a soluționa această problemă vom depune proiecte pentru obţinerea fondurilor necesare construirii unei mini-săli de sport în curtea Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu”.

 1. Asigurarea bunei desfăşurări a unor evenimente importante din viaţa comunitătii

Vom accesa fonduri în vederea construirii şi amenajării unei săli de evenimente(nunţi, botezuri, majorate, etc).

 1. Realizarea unei reţele moderne de iluminat. In acest scop vom construi parcuri cu panouri fotovoltaice cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană.
 2. Şcoala ”Avram Iancu” şi Grădiniţa din Unirea se afla lângă șoseaua națională

În apropierea acestor două unităţi, e nevoie de asigurarea unor locuri de parcare moderne necesare atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru oprirea în siguranţă a autovehiculelor care transportă elevii sau pentru maşinile private care aşteaptă finalizarea cursurilor.

 1. Prevenirea faptelor de natură penală şi contraventionala

Acest lucru se poate realiza printr-un program de montare şi întreţinere a unor camere de supraveghere performante mai ales în zonele mărginaşe şi unde locuiesc persoane singure, vulnerabile sau lipsite de apărare.

 1. Atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă

Trebuie identificate terenurile care se află lângă căile rutiere şi care pot deveni atractive pentru investitori și modul în care acestea pot fi puse la dispoziția investitorilor, dupa modelul consacrat de comuna Ciugud.

 1. Sprijinirea întreprinzătorii și micii fermieri de pe raza comunei.
 2. Luarea măsurilor pentru racordarea satelor Ciugudul de Jos și Ciugudul de Sus la reţeaua de gaze naturale.

Pentru înscrierea în PLUS, te invităm să completezi online adeziunea la www.ro.plus/adeziune. De asemenea, ne poți vizita și la sediul PLUS Alba, în Alba Iulia, pe str. Trandafirilor, nr.16, în fiecare zi de joi, începând cu ora 19.00.

Reconstruim România cu Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu și întreaga echipă a Partidului PLUS!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21121 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*