Peste 800 de șoferi au fost amendați, într-o singură săptămână, pentru că au depășit viteza pe șoselele din Alba. Poliția a constatat și alte tipuri de infracțiuni

vitezaPoliţiştii din Alba au continuat acţiunile ce vizează creşterea siguranţei rutiere. Peste 800 de şoferi au fost amendaţi în ultimele 7 zile, pentru că nu au respectat regimul legal de viteză.  În perioada 1- 8 mai 2016, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au acţionat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate, în principal, vitezei excesive. În cadrul acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 807 conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Faţă de 8 dintre aceștia, complementar sancţiunii aplicate, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 100.875 lei.

Totodată, în această perioadă, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni rutiere. Exemple:

La data de  07.05.2016, în jurul orelor 13.30, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe C.C.I., de 38 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe strada Drumul Sibiului din Sebeş. Faţă de C.C.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 08.05.2016, în jurul orelor 01.45, poliţiştii din Zlatna au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de C.A.S., un bărbat de 26 de ani, din Zlatna. Întrucât şoferul autoturismului emana miros de alcool, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, refuzând totodată să fie condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de C.A.S., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de    „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

La data de 06.05.2016, în jurul orelor 17.20, poliţiştii din Zlatna l-au depistat pe D.M.C., de 42 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74, fiind sub influenţa alcoolului şi având permisul de conducere anulat. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.Faţă de D.C.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere cu permisul anulat.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19577 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*