Peste 500 de controale efectuate de inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba, în primul semestru. Planul de colectare a fost depășit

finanteÎn primele 6 luni, structurile de inspecție fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba au efectuat 536 acţiuni de control, din care 133 au fost acţiuni inopinate.

Acţiunile au fost de bun augur pentru bugetul consolidat al statului. Doar amenzile, în număr de 128, au stabilit venituri suplimentare pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 125 mii lei, iar în urma inspecţiilor au fost stabilite obligații fiscale suplimentare totale pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă de 94.406 mii lei.

Pentru prejudicii (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF, în sumă totală de 34.927 mii lei, AJFP Alba – Activitatea de Inspectie Fiscala a înaintat 20 cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.
De asemenea, în semestrul I a.c, inspectorii fiscali au soluţionat 428 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de  138.917 mii lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de  29.749 mii lei.

Aşa se face că planul impus de la centru pentrru colectarea taxelor şi a creanţelor fiscale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba a fost depăşit.

În primul semestru al anului 2016, Agenția Națională de Administrare Fiscală a stabilit în sarcina Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba un program de încasări în valoare totală de 479.650 mii lei. Valoarea totală a încasărilor a fost de 536.561 mii lei, gradul de realizare a programului de încasări cumulat la nivelul primelor 6 luni ale anului a fost de 111,87 %.

Şi în luna iunie programul stabilit în sarcina AJFP Alba fost depăşit. Încasările totale au fost de 82.104 mii lei, iar gradul de realizare a programului a fost de 111,55 %.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21470 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*