Peste 400 de teste COVID 19, efectuate în laboratorul DSP Alba de la punerea în funcțiune a liniei Real Time PCR

“Astăzi vom depăși cifra de 400 de teste COVID 19 efectuate în Laboratorul DSP Alba de la punerea în funcțiune a liniei Real Time PCR pe care instituția noastră a primit-o în comodat de la USAMV CJ (pana la acel moment fusesera efectuate aprox 120 teste la CJ). Ne mărim constant capacitatea de testare, de la o zi la alta, prioritatea noastră fiind protejarea cadrelor medicale din județ.

Ultima luna a presupus eforturi de ECHIPA a spitalelor din Alba sub coordonarea DSP, a instituțiilor militarizate/deconcentrate (ISU, IPJ, IJJ, SAJ, SMURD, etc), a administrațiilor locale sub coordonarea Consiliului Județean Alba, toate acestea sub îndrumarea Instituției Prefectului Alba. Nu în ultimul rand, entități private și-au oferit sprijin financiar, iar parlamentarii de Alba au dovedit implicare maxima.

Multumesc tuturor pentru susținere, doar împreună, în ECHIPA putem sa depășim aceste momente dificile și sa protejam pe cei care au grija de noi, CADRELE MEDICALE din județul Alba.”, a transmis, miercuri, 1 aprilie 2020, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25900 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. „Protejarea cadrelor medicale din judet”? Daca nu ar fi de plans, as rade. Doar anumite cadre medicale au fost testate, dupa ce criterii, nu se stie. Ce se stie sigur e ca sunt cadre medicale care sunt implicate in lupta cu Covid-19 si nu se vrea a fi testate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*