Peste 300 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi la Alba Iulia, Sebeș și Livezile

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au confiscat  309 brazi de Crăciun, în urma unor controale în locuri de comercializare şi în trafic. Acţiunile de verificare a modului în care este respectată legislaţia privind transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun vor continua şi în zilele ce urmează.

La data de 21 decembrie 2017, poliţiştii din Alba Iulia au efectuat un control la o societate din municipiu, ce oferea spre vânzare pomi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente valabile de provenienţă pentru cei 210 brazi de Crăciun oferiţi spre vânzare şi, în plus, societatea nu era autorizată, să comercializeze material lemnos.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și art. 3 din HG 470/2014, privind provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, iar cei 210 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

Tot în  21 decembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din cadrul Politiei Municipiului Sebeş şi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba, au făcut un control la o societate comercială din Sebeş, ce oferea, spre vânzare, brazi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente valabile de provenienţă pentru 82 de brazi de Crăciun, oferiţi spre vânzare.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 82 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

La data de 22 decembrie 2017, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, în timp ce acţionau pe raza localităţii Livezile, l-au depistat pe un bărbat din comuna Albac, ce transporta cu o autospecială, 17 brazi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 17 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*