Peste 250 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Alba au participat la evenimentul „Bucuria Darului” prin care a fost sărbătorită „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”

daruiestePeste 250 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Alba au participat joi, 8 decembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia la evenimentul „Bucuria Darului” prin care a fost sărbătorită „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”. Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, a fost organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Programul a cuprins colinde în interpretarea Corului Centrului de servicii acordate în comunitate Sfântul Meletie – centru de zi pentru persoanele cu handicap din Alba Iulia, format din persoane cu deficienţe de auz şi vorbire şi persoane cu handicap, coordonat de către Pr. Petru Haşegan. În continuare, tinerii Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Filiala Alba au încântat audienţa cu un moment coregrafic, iar soliştii vocali Ioan Damian – Asociaţia Nevăzătorilor din România Filiala Alba-Hunedoara şi Hebian Bianca – Centru de Recuperare Neuropsihică Galda, cu bucurie în suflet, au interpretat câteva colinde.

Invitaţi în cadrul spectacolului au fost Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia, dirijat de către Pr. Prof. Dr. Nicolae Topârcean, Corul Sfânta Ecaterina din Alba Iulia şi „Grupul Primavera”, coordonat de doamna profesoară Marinela Popa.

Pe parcursul evenimentului, în holul Casei de Cultură a Studenţilor a avut loc o expoziţie de obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, confecţionate de persoanele cu dizabilităţi beneficiare ale Centrului Sfântul Meletie.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*