Peste 10.000 de participanți în cele patru zile ale Alba Iulia Music & Film Festival. Cifrele arată o creștere de peste 17% față de ediția precedentă

Citește și: Prima seară a Alba Iulia Music & Film Festival a strâns peste 1.400 de persoane în fața ecranelor și scenelor din Cetate

Citește și: Fanfara Transilvania, Vrelo și filmul și „America, venim!”, ingredientele zilei a doua la Alba Iulia Music & Film Festival

Citește și: Record absolut de participanți la Alba Iulia Music & Film Festival, în ziua a treia. Direcția 5 a făcut „legea” cu un concert incendiar

2 Proiectia filmului Marea FrumuseteFilmele, concertele și evenimentele speciale din programul celei de-a treia ediții a Alba Iulia Music & Film Festival au fost apreciate de peste 10.000 de persoane, care au participat între 4 și 7 septembrie la evenimentele din cetatea Alba Carolina.

Cifrele arată o creștere de peste 17% față de ediția precedentă, dar dincolo de numere, ediția 2014 a fost una în care energia transmisă de public a fost remarcată de artiștii care și-au prelungit de multe ori concertele sau au rămas la sesiuni de fotografii și autografe alături de fani, la finalul evenimentelor.

Încă din prima seară, peste 1.400 de persoane au asistat la deschiderea oficială a festivalului, care a inclus recitalul maestrului Grigore Leșe și proiecția filmului „Selfie”, alături de actorii Vlad Logigan și Flavia Hojda, care au rămas în Piața Vestică mult după încheierea proiecției, semnând afișe și, bineînțeles, făcând „selfie”-uri.

3 Public la ROAVineri, ziua concertelor susținute de Fanfara Transilvania și de invitații din Serbia, trupa VRELO, dar și a filmului „America, venim”, peste 2.600 de persoane au venit în spațiile festivalului. Recordul absolut s-a stabilit însă sâmbătă seara, când pe scena principală a urcat Direcția 5, în timp ce Curtea de Vară a Palatului Principilor a fost arhiplină la prima piesă de teatru din istoria festivalului: „Atenție, cad îngeri!”, one-woman-show susținut de actrița Elena Ivanca. A urmat un concert plin de energie susținut de Domino iar bilanțul zilei a arătat că mai bine de 3.800 de persoane au participat la evenimente.

Duminică seara, filmul „Marea Frumusețe” proiectat în Piața Vestică, proiecțiile de la Palatul Principilor și concertul ROA au convins din nou 2.200 de oameni că festivalul este un bun prilej de a ieși din casă și a se bucura de atmosfera de sărbătoare din cetate.

1 Defilare Garda cetatii - varianta juniori„Alba Iulia, mulțumim pentru găzduire! Publicul de aici a fost o descoperire plăcută încă de la prima ediție iar de atunci și-a confirmat reputația. Am întâlnit oameni primitori și deschiși spre cultură în toate formele ei: teatru, film sau muzică. Artiștii prezenți ne-au transmis și ei același lucru: că prezența la Alba Iulia a fost un moment pe care nu îl vor uita foarte ușor. Acum, ne mai rămâne un singur lucru de făcut: să ne pregătim pentru a reveni în 2015 cu un program cât mai bogat”, a spus directorul festivalului, Cristian Hordilă.

Alături de Asociația pentru Film și Cultură Urbană, co-organizator al acestui eveniment a fost, încă de la prima ediție, Primăria Municipiului Alba Iulia. „Am fost convinși că un astfel de festival va fi apreciat de public și, de asemenea, va atrage turiști în 4 Concert ROAcetatea noastră. Am descoperit anul acesta un eveniment ajuns la maturitate și așteptările ni s-au confirmat: am întâlnit oameni care au venit și din alte județe pentru a-și vedea trupele sau actorii preferați, în cadrul unui week-end petrecut în cea mai frumoasă cetate din România. Evenimentele de acest gen sunt o șansă ca orașul să devină o destinație turistică tot mai cunoscută, în care atracțiile permanente și evenimentele să meargă mână în mână”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Alba Iulia Music & Film Festival se va întoarce în 2015, tot în luna septembrie; perioada exactă și noutățile din program vor fi anunțate pe pagina de Facebook a festivalului și pe site-ul www.albafilmfest.ro.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18833 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*