Peste 1.400 de petarde, comercializate fără drept, confiscate de poliţiştii din Alba Iulia şi Aiud. Două persoane sunt cercetate penal

petardeActivităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru combaterea operaţiunilor cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, au continuat şi miercuri, 23 decembrie. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au depistat pe un tânăr de 29 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce încerca să comercializeze, în piaţa din Aiud, 1.327 de petarde. Tot miercuri, 23 decembrie, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, au identificat-o pe o femeie de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce încerca să comercializeze 100 de petarde, fără a fi autorizată pentru efectuarea acestor operațiuni. În ambele cazuri, faţă de persoanele depistate au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Recomandări:

În această perioadă, recomandăm părinţilor să-şi supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice;

Totodată, recomandăm folosirea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori vătămări corporale ce ar putea umbri frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19086 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*