Personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia votează membrii Consiliului Etic al instituţiei

consiliul etic 1Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va înfiinţa în cel mai scurt timp posibil Consiliul Etic al instituţiei aşa cum s-a solicitat de către Ministerul Sănătăţii. Acest forum va fi format din doi medici, un asistent, câte un reprezentant al administraţiei spitalului, Casei de Asigurări, al autorităţilor locale şi al asociaţiilor de pacienţi.

Acest forum va  analiza sesizările pacienților din Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și vor propune sancțiuni acolo unde va fi cazul. Potrivit regementărilor legale activitatea Consiliului Etic va fi raportată și evaluată de reprezentanții Ministerului Sănătății, o dată la trei luni.

Membrii Consiliul Etic nu vor fi numiţi, ci vor fi aleşi. Pentru ca procesul de alegere al reprezentanţilor spitalului în acest consiliu să fie cât mai corect şi mai transparent sala de şedinţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost transformată pentru perioada 17-18 martie în „secție de vot”.

consiliul eticTot personalul medical, medici și asistenți medicali își vor desemna opțiunea pentru unul dintre candidați.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a declarat că personalul medical s-a mobilizat pentru acest vot și a participat deja în număr mare la procesul de alegere al reprezentanților Consiliului Etic, încă din prima zi.

„Consiliul Etic este un instrument foarte util pentru stabilirea unei realații cât mai corecte cu pacientul. De altfel, fac apel la toate asociațiile de pacienți din județ să își desemneze membrii pentru acest Consiliu Etic, pentru ca acesta să poată funcționa la modul optim. Prezența reprezentanților asociațiilor de pacienți este esențială pentru realizarea unui parteneriat real în rezolvarea problemelor de etică”, a declarat managerul Nicoleta Coșarcă.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18658 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*