Persoanele cu dizabilităţi din Alba Iulia, la mănăstiri din județele Gorj și Mehedinți, într-un pelerinaj organizat din donaţiile cetăţenilor și firmelor

Beneficiarii Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap au participat săptămâna aceasta la un pelerinaj la mai multe mănăstiri din țară. Pelerinajul a fost organizat din donaţiile făcute de comunitatea locală cu ocazia expozițiilor cu produse hand made desfășurate cu diferite ocazii dar și din donațiile unor societăți comerciale din Alba Iulia. Beneficiarii centrului de zi au poposit la mănăstirile Lainici, Tismana și Polovragi din județul Gorj și la mănăstirile Mraconia, Vodița, Cerneți și Sf. Ana din județul Mehedinți.

„Prin acest pelerinaj ni s-a reconfirmat faptul că nu găsim numai ceea ce oferă locul: sfintele mănăstiri, sfintele moaşte şi sfintele slujbe, ci şi ceea ce aducem noi pelerinii, fiecare în parte şi toţi împreună, specificul nostru de a fi şi de a ne întâlni cu Dumnezeu şi cu oamenii în Biserica lui Hristos şi a Sfinţilor Lui. Așadar, pelerinajul preface o cheltuială materială într-un câştig spiritual şi o iniţiativă particulară într-o bucurie comunitară. Pelerinajul nostru a fost motivat şi de o dorinţă puternică, aceea de a primi ajutorul lui Dumnezeu prin vindecarea de boli. Acest pelerinaj a fost un prilej de împrospătare a vieţii spirituale şi de întărire a credinţei”, a spus Simona Maria Stan, coordonatorul acestui aşezământ social.

Centrul de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap – funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia prin Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. Beneficiarii acestui centru de zi sunt persoane cu handicap fizic, nevăzători și cu deficiențe de auz, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani cărora le sunt oferite în mod gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – terapie ocupațională şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29664 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*