Pereș cere clarificări Ministerului Muncii, privind ajutorul de stat acordat văduvelor veteranilor de război

alexandru peresDoamnă Ministru,

Urmare a primirii răspunsului Nr. 4548/MC/20.12.2013, prin care mi-au fost aduse la cunoştinţă mai multe prevederi legale în materia acordării ajutorului de stat conform HG nr. 872/2013, fără a fi clarificat regimul juridic al văduvelor de război faţă de cel al văduvelor veteranilor de război, revin cu detalii suplimentare bazate pe un caz concret, situaţie susceptibilă de a genera discriminare!

Astfel, cu ocazia audienţelor acordate cetăţenilor la cabinetul parlamentar, doamna Bledea Dumitrescu Alexandra, domiciliată în Municipiul Alba-Iulia, Judeţul Alba, mi-a adus la cunoştinţă următoarele:

– soţul domniei sale, veteran de război, a încasat, până în anul 2010, ajutorul acordat de stat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, în calitate de titular al acestui drept;

– urmare a decesului soţului, în anul 2011, plata ajutorului de stat menţionat a fost sistată, iar doamna Bledea, dobândind calitatea de văduvă a veteranului de război, nu a mai beneficiat de acest drept.

Faţă de situaţia prezentată, consider că ajutorul de stat ar trebui să fie acordat pe toată durata vieţii atât a văduvelor de război, cât şi văduvelor veteranilor de război!    De aceea, doamnă ministru, vă întreb, încă o dată, poate voi fi mai bine înțeles:

1. Care sunt considerentele pentru care actualele prevederi ale HG nr. 872/2013 asigură protecție socială, prin echitate socială, doar văduvelor de război, exceptând de la plata ajutorului de stat văduvele veteranilor de război?

2. Câte văduve de război şi câte văduve ale veteranilor de război beneficiază, în prezent, de ajutorul de stat acordat în baza HG nr. 872/2013?

Solicit răspuns scris.

Cu stimă,

Alexandru Pereş

Senator PDL de Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*