Percheziții la abatoare și magazine de comercializare a cărnii din Alba și București. Șapte persoane sunt bănuite de un prejudiciu uriaș

carmesUPDATE: În județul Alba, perchezițiile oamenilor legii au vizat abatorul companiei Carmes, aflat în localitatea Mesentea. Unitatea respectivă, alături de o fabrică de preparate din carne au fost inaugurate la sfârșitul anului 2008. Administratorul Carmes, omul de afaceri Nicolae Cristea, a mai ajuns în vizorul justiției și în anii trecuți. Într-un dosar din 2012, în care a fost judecat pentru fapte de corupție, el a fost achitat de Tribunalul Alba.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 11 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne, informează site-ul IGPR.

La data de 30 septembrie 2015, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, efectuează 11 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la șapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

mascatiLa acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013–martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip „fantomă”, ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În urma perchezițiilor făcute la abatorul Carmes din Mesentea, o femeie și doi barbați au fost duși în capitală pentru audieri.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25898 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*