„Pentru un Sebeş informat. Respirăm acelaşi aer”. Campanie de informare a cetățenilor cu privire la mediul înconjurător și legislație

Mircea Trifu

kronospanCea mai mare campanie de informare a cetăţenilor oraşului Sebeş cu privire la mediul înconjurător, legislaţie de mediu Europeană şi transpunerea acesteia în legislaţia din România cu privire la emisiile industriale şi calitatea aerului înconjurător va începe în data de 20 februarie 2016.

Kronospan Sebeş, împreună cu Asociaţia Planeta Verde, va demara în anul 2016 o serie de campanii şi proiecte legate de protecţia mediului înconjurător, legislaţie de mediu cu privire la emisiile industriale, soluţii şi strategii de reducere a impactului asupra mediului. Prima campanie ”Pentru un Sebeş informat. Respirăm acelaşi aer” va începe în data de 20 februarie 2016 şi constă în oferirea de informaţii referitoare la legislaţia de mediu impusă de Comisia Europeană, detalii referitoare la formaldehidă şi pulberi utilizate în procesul de producţie, dar şi activităţile şi instalaţiile folosite de către Kronospan Sebeş pentru reducerea emisiilor în atmosferă.

Începând cu data de 20 februarie 2016, toţi cetăţenii interesaţi de subiectele de mai sus sunt aşteptaţi în parcarea din faţa fabricii unde vor primi informaţiile solicitate, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, între orele 13.00 – 15.00, până în data de 30 mai 2016. Cei doi organizatori ai acestei campanii au o activitate constantă în problemele de protecţie a mediului.

Asociația Planeta Verde este o asociaţie nonprofit înfiinţată în anul 2010, ai cărei membri fondatori au o experienţă vastă în domenii precum: mediu și schimbări climatice, servicii publice, amenajarea teritoriului, energii regenerabile, turism, cultură civică şi dezvoltare durabilă.

Kronospan Sebeş este cel mai mare producător de plăci pe baza de lemn din România. Compania și-a arătat constant deschiderea pentru informarea corectă a cetățenilor cu privire la orice aspect de mediu legat de activitatea de producție pe care o desfășoară la Sebeș. De asemenea, la nivel local și național compania s-a implicat în diferite campanii în domeniul protecției mediului. În total, în cadrul acțiunilor de mediu au fost curățate peste 100 de hectare de teren. Iar prin proiectul „Mereu Verde”, debutat în anul 2008 sub sloganul „Plantăm viitorul împreună!”, Kronospan desfăşoară periodic activităţi de împădurire, cu implicarea atât a autorităţilor locale şi naţionale, cât şi a partenerilor sociali (instituţii de învăţământ, ONG-uri etc.). Până acum, proiectul „Mereu Verde” a însemnat plantarea a peste 100.000 de puieţi.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*