Pe toată durata lunii august, polițiștii din Alba acționează pe sectoarele de drum cu trafic intens. Activităţile se desfășoară în cadrul acţiunii „Blocada”

ziua politiei romane 2016 07În luna august, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba acţionează pe sectoarele de drum cu trafic intens, în special pe cele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi a oricăror evenimente negative. Activităţile se desfășoară în cadrul acţiunii „Blocada”.  

În conformitate cu Planul de acţiune „Blocada 2016”, în perioada 1 – 31 august 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va desfăşura acţiuni preventiv-reactive ce vor urmări asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens precum şi prevenirea comiterii de infracţiuni.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aparatele radar aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite la capacitate maximă, iar în derularea activităţilor ce vizează siguranţa traficului, poliţiştii de la rutieră vor fi sprijiniţi de cei de la ordine publică.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se va urmări respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

La acţiune participă şi poliţiştii din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase, care vor desfășura activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba.

O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară. În acest sens, poliţiştii Serviciului Transporturi, vor acţiona punctual, în trenurile de călători şi în gări.

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30192 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*