Pe 24 iunie, înainte de Valsul Secolului,în Piața Cetății din Alba Iulia se cântă Piazzola. Emoția și romantismul tangoului argentinian, în seara dedicată dansului

tangoSărbătoarea Muzicii aduce în Piața Cetății, sâmbătă 24 iunie, de la ora 18, emoția și romantismul tangoului argentinian, în seara dedicată dansului. Cu sau fără trandafir la rever, cu toc sau la sanda, oricine poate vibra și dansa pe muzica cu care Argentina seduce de secole audiența . “Tango in Cetate”  un proiect de exceptie, prezintă autentic și nealterat ritmurile care au facut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios și pătimaș. Pentru acest spectacol, binecunoscuta cîntăreaţă Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de „Vocea lui Piazzolla”. Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe intrumentul celebrului compozitor.

Spectacolul are în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de reală  valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

Pentru a completa imaginea tangoului argentinian spectacolul va avea o coregrafie specială, prin dansul Cristinei Enescu și al lui Laurențiu Lunghianu.

Vă punem la dispozitie programul:

ArgEnTango

Analia Selis | | Răzvan Suma | Mariano Castro| Omar Massa| Rafael Butaru

1.- Canaro en Paris ( J. Caldarella/A. Scarpino)-instrumental

2.-Zaraza(B. Tagle Lara/I. Pribeagu)

3.- Siempre se vuelve a Buenos Aires(A.Piazzolla/E. Blazquez)

4.- Se dice de mi (F.Canar0/C.Roldán)

5.- Danzarín(Julian Plaza) – instrumental

6.- Mana birjar(J. Moscopol)

7.- Palomita blanca(A. Aieta/F. García Gimenez)

8.- Balada para un loco(A. Piazzolla/H. Ferrer)

9.- Nocturna(Julian Plaza) – instrumental

10.-Los mareados(J.C. Cobian/E. Cadicamo)

11.- Vrei sa ne intalnim sambata seara(I. Vasilescu)

12.- Por una cabeza(Carlos Gardel/A. Le Pera)

13.- Milonga de la anunciación(A. Piazzolla/H. Ferrer)

14.- Michelangelo `70(Astor Piazzolla)- instrumental

15.- Baldosa floja  (J. Bocazzi/F. Sassone)

16.- El Choclo(A. Villoldo/E. Santos Discepolo)

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23593 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*