PDL: Contrar opiniilor domnului Călin Potor, Sa fii inginer nu este o rusine

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?” era întrebarea la care răspundeam cu toții în copilărie. Pentru părinți era o încântare să audă opțiuni precum inginer, profesor, aviator, doctor, etc. Ajunși la maturitate, acei copii îmbrățișau cu drag respectivele profesii, lucru care se întâmplă și în present.

Să ajungi inginer era și este și acum un lucru deosebit. Profesia de inginer în orice domeniu de activitate îți aduce satisfacții și respect, dând o notă pozitivă personalității celui care o exercită. Prin pregătire și educație, inginerii contribuie la dezvoltarea societății în orice ipostază s-ar afla, având un statut bine conturat în domeniul profesiilor decidente. Nu dorim să facem acum un elogiu inginerilor în detrimentul celorlalte profesii. Trăim într-o societate în care trebuie să purtăm respectul cuvenit tuturor, indiferent de profesie și indiferent de perioada pe care o traversăm.

Acum ne aflăm în campanie electorală, iar manifestările competitorilor sunt diverse, în încercarea de a-și atrage simpatia electoratului. Lipsa argumentelor credibile îi face pe unii candidați să-și dea arama pe față, pretinzând chiar că sunt intelectuali. Greșit! Unul dintre aceștia este Călin Potor. Mai nou, domnia sa, lipsit de scrupule, umilește profesia de inginer, strigându-i în zeflemea primarului Mircea Hava…“inginerule!… ”, folosind tonalitatea și limbajul astfel încât acesta să se simtă umilit și jenat că este de profesie inginer. Să hulești o asemenea profesie și să pronunți cuvântul inginer ca pe o batjocură la adresa cuiva este o ipocrizie crasă. Unde este respectul lui Călin Potor față de cei mulți care au trudit ani de zile pentru diploma de inginer? Ne cerem noi scuze, tuturor inginerilor, chiar și celor de la PNL, pentru infantilismul lui Potor.

Mai nou, Potor critică Primăria pentru organizarea evenimentelor stabilite de Consiliul Local, motivând că se face risipă de bani, aducând spre încântarea albaiulienilor actori și formații artistice din toată țara sau din toată lumea. Oare ce i-ar răspunde primarul orașului Sibiu, care în această perioadă găzduiește peste 2500 de artiști din 70 de țări? Poate Potor nu știe că primarul Sibiului era propus și susținut de PNL pentru funcția de premier al României, în 2009. Astfel, îl poate întreba dacă artiștii respectivi au venit gratis. Cu siguranță dumneavoastră cunoașteți răspunsul. Însă rezultatul și beneficiul acestor evenimente pentru oameni și pentru oraș nu poate fi măsurat în bani.

Potor face apel la fair play în campania electorală, dar se folosește permanent de minciună ca tehnică de manipulare. Asta pentru a-și ascunde frustrarea și temerea că de când a părăsit familia politică care l-a scos din anonimat și a trecut la PNL, îl așteaptă cântecul de lebădă.

Dacă Alba Iulia vrea să fie familia lui, de ce îi minte pe membrii acestei familii, fluturând sondaje care în realitate îl îngrijorează foarte tare? Afirmă că a discutat cu premierul Ponta despre banii alocați de Guvernul Ungureanu orașului nostru și retrași abuziv de Guvernul pe care el îl susține. Fals! Ponta nu l-a primit la discuții nici când s-a dus cu jalba în proțap, să treacă la PSD, darămite acum, când este prim-ministru.

Acestea sunt doar câteva aspecte ale parșivismului de care dă dovadă Potor în relație cu marea familie a municipiului Alba Iulia. Cu siguranță că în perioada următoare va recurge la multe astfel de metode de manipulare și denigrare, lucruri care nu fac cinste unui om ce vrea să devină cu orice preț primar. Este regretabilă atitudinea acestui politician care, în furia sa oarbă, ajunge să își trădeze familia, Alba Iulia și albaiulienii.

Albaiulienii sunt cei care pot judeca cel mai bine faptele, așa cum au dovedit-o până acum!

M.D.

раскрутка сайтавзломать одноклассников онлайн

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23698 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*