PD-L: Calin Potor, primar imaginar, incompetenta reala

Performantele profesionale cel mult mediocre, ca medic, ale lui Calin Potor sunt depasite doar de dezastrul pe care acelasi manager de week-end Potor Calin l-a produs ca administrator. Pentru conformitate, propunem o intoarcere in timp, in jurul anului 2005, perioada in care Potor a “menegeriat” Spitalul Judetean Alba si a reusit sa le demonstreze tuturor, medici si bolnavi, deopotriva, ca are aptitudini reale de “şmeneger”.

Cea mai buna dovada este mutarea Policlinicii dintr-o aripa a spitalului tocmai pe strada Musetelului, intr-o cladire ce aduce mai degraba cu un lagar decat cu o unitate medicala. Holuri inguste, ticsite de pacienti, aer greu de respirat, parcare intotdeauna supraaglomerata in care chiar si ambulantele pot ajunge greu sau deloc, medici specialisti, medici de familie, SANEPID, toti si totul intr-o invalmaseala de piata asiatica. Este, de departe, cel mai prost proiect de management in domeniul medical la Alba Iulia (ne)gandit vreodata de vreun director de spital. “Beneficiari” directi sunt pacientii albaiulieni dar si  medicii, nevoiti sa faca toti ture spital-Musetelului si retur, care cu caruciorul cu rotile, care cu radiografia si recipientele cu analize-n buzunar. Si exemplele pot continua, din pacate, la nesfarsit: sangele recoltat in laboratorul policlinicii este adus de cateva ori pe zi cu o geanta frigorifica iar pacientiii de la oncologie sunt trimisi cu sticla in mana la laborator intrucat au nevoie urgent de rezultate pentru tratamentul chimioterapeutic. Medicii ortopezi , la randul lor, s-au impotrivit fatis si…fizic mutarii si ani de zile au preferat sa consulte in Urgenta, unde aveau acces la resursele necesare, dar acum consulta in Policlinica de pe Musetelului si asteapta pacientii sa revina cu rezultatele din spital ore in sir. Ore care pentru multi pot insemna chiar viata. Degradant in aceeasi masura si pentru pacienti si pentru doctori, obligati sa profeseze la limita inferioara a decentei medicale. Odata cu trecerea Spitalului in administrarea Consiliului Judetean lucrurile vor reveni la normal, Policlinica va reveni si ea acolo unde i-a fost dintotdeauna locul, insa toate acestea costa. Iar albaiulienii platesc. Desi factura i-ar trebui trimisa direct si personal lui Potor, la pachet cu un set de multumiri fierbinti. La fel cum ar trebui sa explice datoriile de peste 70 miliarde de lei ramase dupa plecarea sa din functie.

Ii recomandam lui Potor sa-si trimita aceeasi argati care-i construiesc sondajele si le trambiteaza obsesiv-repetitiv, indiferent de subiectul abordat, intr-o incursiune scurta pe holurile policlinicii sau ale spitalului judetean pe care el l-a condus-distrus. Misiune: sa realizeze un sondaj instant cu o singura intrebare deschisa: “ Ce parere aveti despre felul in care a manageriat Calin Potor Spitalul Judetean Alba?” Il asiguram ca majoritatea raspunsurilor vor fi non-verbale, cruci mari si scuipaturi in san, greu de cuantificat in sondajele si materialele si auto-osanalele electorale.

Au fost suficiente cateva luni ca Potor sa arate ca limitele incompetentei pot fi atinse nativ, fara eforturi majore. Cum are acest individ curajul ( citeste “tupeul”) sa revendice administrarea unui oras cand a clacat lamentabil in administrarea unui spital iar politele pentru “realizarile” lui inca se platesc si-n zilele noastre ramane o intrebare aproape retorica. Cum retorica ramane si intrebarea “De ce nu a fact nimic pentru oras si sanatate din pozitia de vicepresedinte a Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor?? Un raspuns real –  pe 10 iunie, cand cei care au “beneficiat” de “act medical de calitate, european”, intr-o policlinica mutata cu japca de Potor in cel mai impropriu spatiu posibil, un fost camin de nefamilisti, ii vor arata ce inseamna cu adevarat famiglia Alba Iulia, nu familia din afisele electorale ale lui Potor.

PD-L Alba

deeoкак стать хакером компьютеров

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21071 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Daca era atit de incompetent de ce dracu l-a tinut Hava pe linga el? sau acuma a vazut ca e incompetent???
    PDL nu votati fratilor! nu v-ati saturat???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*