Patru planuri de afaceri din cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”, premiate cu 24.000 de euro

Mircea Trifu

premii planuri de afaceri 26În cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”, implementat de Consiliul Judeţean Alba în cadrul unei reţele de parteneriat, a avut loc în luna octombrie 2014 premierea celor patru planuri de afaceri iniţiate de școlile partenere şi anume: Liceul Tehnologic Ocna Mureş, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia. Evenimentul s-a desfasurat in sala de conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia. Preşedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Ion Dumitrel a înmânat tinerilor din job cluburi cele patru premii in valoare de 6.000 de euro pentru fiecare şcoala. Premiile acordate vor finanţa planurile de afaceri prezentate de fiecare şcoala. JOB Clubul Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia au propus înfiinţarea unei firme, ,,Boîte de chocolat” SRL, care sa comercializeze produse de patiserie într- un spatiu multimedia amenajat în incinta şcolii, pentru a creşte confortul clienţilor şi a crea o ambianţă plăcută şi reconfortantă pe parcursul zilei pentru elevii şi profesorii şcolii. Elevii au lucrat sub îndrumarea doamnei profesoare Victoria Popa, coordonatoarea Job Clubului. Job Clubul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj a propus înfiinţarea firmei S.C. BETA SECURITY S.R.L. -,, Instalaţii pentru siguranţa ” cu scopul de a amenaja in spatiile şcolii un atelier în care să producă echipamente şi instalaţii de supraveghere pentru diferite premii planuri de afaceri 22categorii de clienţi. Profesor coordonator Job Club- prof. Tomotaş Cristina. Job Clubul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir a propus înfiintarea firmei  ,,GLOBAL IT” –SRL – Be smart, choose us! – cu scopul de a amenaja un atelier de service pentru echipamente IT precum si comercializare de astfel de echipamente. Elevii au lucrat sub îndrumarea doamnei profesoare Napău Daciana, coordonatoarea Job Clubului. Job Clubul Liceului Tehnologic Ocna Mureş- a propus firma ,, DAVASEN S.R.L –care va avea ca obiect de activitate amenajarea unei culturi de plante medicinale si prelucrarea acestora după reţete tradiţionale. Profesor coordonator Job Club Ocna Mureş este doamna prof.Timea Nagy. Cei 80 de tineri liceeni din clasele X-XI, din grupul ţintă, au ținut legatura prin intermediul grupului facebook Schema garantare tineri Alba, creat în cadrul proiectului și a platformei www.cvact.ro , au realizat schimb de idei și au întocmit planurile de afaceri, lucrând pe grupe sub coordonarea profesorilor consilieri pregătiţi în cadrul proiectului.

La eveniment au participat elevii si profesorii implicaţi în implementarea proiectului alături de reprezentanţii organizaţiilor partenere:Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba, Asociaţia ASMEA Ocna Mureş. Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, este implementat de către Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti. Valoarea totală a proiectului este de 149.254,67 euro, din care finanţare nerambursabilă 141.790,54 euro, iar durata de implementare este de 12 luni.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22510 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*