Patru bărbați din Vințu de Jos au ajuns după gratii pentru 118 kilograme de pește. Sunt acuzați că au braconat pe raza comunei Șibot

braconaj piscicolPoliţiştii din Alba Iulia au depistat, în flagrant delict, patru bărbaţi din comuna Vinţu de Jos, în timp ce transportau, cu un autoturism, 118 kilograme de peşte braconat din râul Mureş. Se pare că, cei 4 bărbaţi au folosit, pentru braconaj,un aparat ce intensifică curentul electric. Poliţiştii i-au reţinut, iar în cursul zilei de miercuri, 13 septembrie, îi vor prezenta în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale. 

În dimineaţa zilei de 12 septembrie, în jurul orelor 5.30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au oprit, pentru control, pe DC 705 B, pe raza comunei Vinţu de Jos, un autoturism în care se aflau patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, toţi din comuna Vinţu de Jos.

În urma controlului efectuat, în autoturism a fost găsită cantitatea de 118 kilograme de peşte precum şi o barcă gonflabilă, un aparat ce intensifică curentul electric, o baterie şi alte unelte despre care exista suspiciunea că ar fi fost folosite la braconaj.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în noaptea de 11/12.09.2017, cei patru bărbaţi s-au deplasat cu autoturismul pe raza localităţii Sărăcsău din comuna Şibot, judeţul Alba, unde, folosindu-se de dispozitivul ce intensifică curentul electric, au braconat, din râul Mureş, 58 de peşti, cu o greutate totală de 118 kilograme şi o valoare de  aproximativ 2.300 lei.

Faţă de cei 4 bărbaţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj piscicol, faptă prevăzută şi pedepsită de  art. 65 alin. 1 lit. a din OUG 23/2008, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 septembrie, să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24205 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*