Patroana unei agenții de turism din Alba Iulia, reținută de poliție în Marea Britanie. Era dată în urmărire națională și internațională

retinutaElena Mihaela Iancu, patroana unei agenții de turism din Alba Iulia, data în urmărire la nivel naţional şi international din 2014, a fost prinsă în Marea Britanie. Mai apoi, a fost preluată de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru executarea unui mandat de arestare preventivă.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 aprilie 2016, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au preluat-o, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pe I.E.M., de 41 de ani, din Alba Iulia, ce era urmărită la nivel naţional şi internaţional, fiind posesoarea unui mandat de arestare preventivă. Pe numele ei, la data de 8 aprilie 2014, Tribunalul Alba a emis un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru mai multe infracţiuni, printre care înşelăciune şi sustragere de sub sechestru.

I.E.M. a fost trimisă în judecată pentru că, împreună cu soțul său, asociat al firmei pe care o conducea femeia, ar fi vândut diferite pachete turistice, fără a face rezervări la operatorii de turism, conform contractelor încheiate şi fără a vira banii încasaţi. Ulterior şi-ar fi însușit sumele de bani încasate şi au părăsit ţara.

În urma colaborării poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba cu autorităţile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cea în cauză a fost localizată şi reţinută pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, în cursul lunii noiembrie 2014. Ulterior, ca urmare a apelului formulat către autorităţile britanice, aceasta a fost plasată sub control judiciar.

I.E.M. a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând ca miercuri, 6 aprilie 2016, să fie prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19319 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*