Partidul PLUS pune în dezbatere publică documentul PLUS ACUM- cartierele Pâclişa, Recea, Partoş, Oarda

PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate) este un partid politic nou cu oameni care cred în cinste, competență şi meritocraţie. Partidul PLUS a adus la un loc oameni care cred într-un proiect ce pare curajos prin simplitatea lui. Partidul PLUS reprezintă o forță, iar în Județul Alba avem o organizație puternică. Colegul nostru, Mihail David – CV, este președintele Filialei Județene PLUS Alba, împreună cu un Birou Județean format din 8 persoane. La nivel județean Partidul PLUS are și o organizație de tineret, numită Generația PLUS Alba, condusă de un birou format din 4 membri, îndrumați de un președinte, Alexandra Burz – CV.

Partidul PLUS dorește să construiască o guvernare participativă: întreaga societate trebuie să se coaguleze în jurul unor reforme de reașezare a statului pe fundamente solide, cu idei și viziune din partea cetățenilor, prin consultări ample și dezbateri publice. Unele soluții și reforme, necesare pentru dezvoltarea societății românești pe termen lung, trebuie să vină de la cetățeni și au nevoie de implicarea lor direct. Ne dorim o țară în care fiecare dintre noi să aibă o viață de calitate, construită de cetățeni activi și responsabili, care își aduc contribuția la realizarea și menținerea unor comunități puternice. Pentru asta, avem nevoie de un stat responsabil, care asigură cadrul și sprijinul necesar pentru construirea unei Românii prospere, cu loc și identitate bine definite în UE.

O viață de calitate este esențială pentru ca cetățenii români să-și recapete încrederea în autorități și în cei din jur pentru împlinirea aspirațiilor lor. Acest lucru se bazează pe respectarea drepturilor și libertăților lor fundamentale, precum și pe o societate în care solidaritatea este o valoare fundamentală. Un stat responsabil, în care cetățenii activi formează comunități puternice și solidare, creează șansele și condițiile unei vieți de calitate pentru toți membrii săi.

Viața de calitate favorizează crearea de comunități puternice prin dezvoltarea relațiilor sociale și oferă un cadru favorabil pentru condiții de trai la standarde ridicate.În viziunea Partidului PLUS, națiunea are o profundă dimensiune civică și se bazează pe comunități puternice. Acestea funcționează atât în sens administrativ, cât și profesional sau valoric. Comunitățile puternice au ca liant cultura, spiritul asociativ și solidaritatea, iar ca obiective promovarea competenței, prosperității și progresului social, prin consolidarea clasei de mijloc a societății românești și manifestarea empatiei în raport cu toți membrii acesteia, ceea ce generează încredere social.

Comunitatea locală PLUS Alba Iulia-Pâclişa, Recea, Partoş, Oarda cuprinde cartierul  mărginaş al oraşului Alba Iulia-Recea, până la strada Lalelelor şi localitătățile rurale limitrofe: Oarda, Partoş şi Pâclişa.

O parte dintre problemele importante pe care le-am identificat şi care considerăm că merită atenție din partea administrației publice locale – în perioada imediat următoare, o prezentăm în continuare, căutând să propunem şi soluții pentru rezolvarea acestora:

 1. Infrastructură mai bună: utilitați, iluminat, străzi asfaltate, piste de biciclete, trotuare

Soluții:

Proiecte pentru atragerea fondurilor europene.

Parteneriate Primărie-Gestionari rețele de utilități publice-Proprietari pentru extinderea acestora, în cartierele nou construite.

 1. Transport public mai eficient

Soluții:

Creşterea numărului de autobuze si stații, achizitionarea mijloacelor auto (autobuze, microbuze) electrice.

 1. Câini comunitari sau câini lăsați liberi din gospodării, animale maltratate.

Soluții:

Construire adăposturi, campanii de sterilizare gratuită, încurajare adopții, NU eutanasiere.

Aplicarea legislației privind câinii lăsați liberi din gospodării, cu o mediatizare prealabilă a legislației.

Înființarea/activarea Poliției Animalelor.

 

 1. Terenuri neîngrijite, pline de vegetație, în multe cazuri cu ambrozie (plantă care poate produce alergii severe persoanelor sensibile)

Soluții:

Campanie de mediatizare a legislației in vigoare, urmată de identificarea terenurilor aflate în această situație şi aplicarea sancțiunilor.

 1. Poluare prin arderea deşeurilor vegetale si generare de pericole de incendii

Soluții:

Construire centre de colectare dotate cu utilaje pentru transformarea acestor deşeuri în biomasă.

Efectuarea controalelor de către Garda de Mediu (inclusiv în urma sesizărilor primite de la cetățeni) şi aplicarea consecventă a sancțiunilor pentru nerespectarea legislației, cu mediatizarea prealabilă a legislației.

 1. Accidentele pe trecerile de pietoni

Soluții:

Marcarea corespunzătoare, presemnalizări (inclusiv luminoase), iluminare foarte bună pe ambele părți ale carosabilului.

 1. Amenajare baze sportive si zone verzi

Soluții:

Reabilitarea, valorificarea şi extinderea bazei sportive din Pâclişa

Inființare zone agrement (malul Muresului, Schit) si amenajare zone verzi.

 1. O comunitate mai curată

Soluții:

Organizare de campanii cu voluntari din comunitate pentru igienizări în zone din comunitate care necesită acest lucru.

 1. Străzile private, statut care generează o serie de inconveniente la: introducere utilități, asfaltare, deszăpezire, dezinsecție etc

Soluții:

Eliminarea statutului de strada privată şi găsirea soluțiilor pentru cele deja existente.

 

 1. Orarul de funcționare al iluminatului public (în special iarna, există o perioadă când se opreşte funcționarea iluminatului dimineața, în jurul orei 8.00 deşi este incă întuneric, iar elevii tocmai merg la şcoală).

Soluții:

Adaptarea orelor de funcționare al iluminatului public la lumina naturală

 1. Amenajarea decentă a cimitirului

Soluții:

Intreținere alei, montare containere pentru deşeuri.

 1. Monitorizarea calității aerului

Soluții:

Este cunoscut faptul că numărul cazurilor de îmbolnăviri grave din cauza poluării a crescut foarte mult în ultimii ani în județul Alba. Ca urmare, ar fi necesară o monitorizare foarte atentă, cu mai multe stații speciale, pentru identificarea rapidă şi sancționarea imediată a celor care poluează.

Avem nevoie de energia ta! Avem nevoie de ideile tale !

Pentru înscrierea în Partidul PLUS, te invităm să completezi online adeziunea la www.ro.plus/adeziune. De asemenea, ne poți vizita și la sediul  Partidului PLUS Alba, în Alba Iulia, pe str. Trandafirilor, nr16, în fiecare zi de joi, începând cu ora 19.00.

Reconstruim România împreună cu Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu și întreaga echipă PLUS.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22616 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*