Partidul PLUS pune în dezbatere publică documentul PLUS ACUM Câmpeni

PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate) este un partid politic nou cu oameni care cred în cinste, competență şi meritocraţie. Partidul PLUS a adus la un loc oameni care cred într-un proiect ce pare curajos prin simplitatea lui. Partidul PLUS reprezintă o forță, iar în Județul Alba avem o organizație puternică. Colegul nostru, Mihail David – CV, este președintele Filialei Județene PLUS Alba, împreună cu un Birou Județean format din 8 persoane. La nivel județean Partidul PLUS are și o organizație de tineret, numită Generația PLUS Alba, condusă de un birou format din 4 membri, îndrumați de un președinte, Alexandra Burz – CV.

Ne dorim o țară în care fiecare dintre noi să aibă o viață de calitate, construită de cetățeni activi și responsabili, care își aduc contribuția la realizarea și menținerea unor comunități puternice. Pentru asta, avem nevoie de un stat responsabil, care asigură cadrul și sprijinul necesar pentru construirea unei Românii prospere, cu un loc și o identitate bine definite în UE. Pentru a pune în practică această viziune, Partidul PLUS pune oamenii în centrul unei societăți dezvoltate durabil, care are la bază crearea de punți între cetățeni și comunități, rural și urban, tineri și vârstnici, cei plecați din țară și cei rămași aici, tradiții și noi tehnologii, trecut și viitor. Trebuie să clădim o societate axată pe durabilitate, o societate care caută continuu soluții și remediază erorile din sistem pornind de la reacțiile cetățenilor, creând baza unui viitor pe care îl creăm împreună.

România are toate ingredientele necesare pentru a deveni un stat dezvoltat, puternic și performant, însă vechea clasă politică, ce a guvernat în majoritatea perioadei de după Revoluție, a irosit oportunitate după oportunitate și a construit, an după an, un stat clientelar, ineficient, greoi, împovărat de corupție și nepotism, un stat administrat cu incompetență și cu indiferență față de cetățean. Pentru a ne redresa și a ne valorifica potențialul este nevoie de o serie de măsuri urgente și de reforme care să reașeze societatea pe un făgaș normal și care să deschidă calea unei guvernări stabile, mature, de lungă durată, în interesul țării și al cetățenilor.

            Câmpeni este un oraş de munte ancorat între modernitate şi tradiţii. Transformarea oraşului Câmpeni într-un oraş modern, unde modernitatea să meargă pas la pas cu tradiţiile din zonă, este prioritatea echipei Partidului PLUS Câmpeni. Oraşul Câmpeni trebuie să devină o adevarată capitală a Ţării Moţilor.

Fără un mare efort, trebuie rezolvată imediat redeschiderea târgurilor de animale din Câmpeni, târguri care erau o tradiţie nu numai pentru locuitorii oraşului, ci şi pentru toți moţii de pe Valea Arieşului.

Pentru a realiza modernizarea orașului Câmpeni trebuie neapărat ca în cadrul Primăriei să fie înfiinţat un birou cu personal competent, care să lucreaze pentru obţinerea de fonduri europene, așa cum există de exemplu, la numai 80 km distanță, în primăria Ciugud sau chiar în primăria Alba Iulia. Fondurile europene trebuie atrase în vederea realizării următoarelor obiective:

  • Sprijinirea înfiinţării unei fabrici de produse lactate cu diferite puncte de colectare şi a unei făbricuţe de produse, de carmangerie,  conform Legii 1/2005 şi Hotărârii nr. 907 din 29 Noiembrie 2016 de la AGENŢIA NAŢIONALĂ A ZONEI MONTANE;
  • Construirea unei parcări supraetajate în zona de peste Arieş lângă Podul Ferdinand ;
  • Accesarea de fonduri europene dedicate rromilor pentru a construi o făbricuţă de pavaje şi borduri, proiecte FSE (Fondul Social European);
  • Sprijinirea Programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, conform Legii nr. 231/2017 privind creşterea performanței energetice.
  • Refacerea podului peste Abrudel în zona Gării, înlocuindu-l pe cel existent cu un pod realizat conform exigenţelor actuale;
  • Continuarea şi extinderea proiectelor existente privind reabilitarea drumurilor oraşului şi a celor spre localităţile aparţinătoare ;
  • Suplimentarea locurilor pentru copii la Grădiniţa cu program prelungit şi organizarea after school;
  • Participarea directă a cetăţenilor la deciziile privind proiectele care se vor realiza anual (Democraţie Participativă).
  • Amenajarea unei zona de agrement pentru vară-iarnă în zona „Peste râu”, între Sala de sport și podul IPL;

Avem nevoie de energia ta! Avem nevoie de ideile tale !

Pentru înscrierea în Partidul PLUS, te invităm să completezi online adeziunea la www.ro.plus/adeziune. De asemenea, ne poți vizita și la sediul  Partidului PLUS Alba, în Alba Iulia, pe str. Trandafirilor, nr16, în fiecare zi de joi, începând cu ora 19.00.

Reconstruim România împreună cu Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu și întreaga echipă PLUS.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20652 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*