Partidul Național Liberal susține adoptarea programului „Şcoală după şcoală”. Cei înscriși pot beneficia de sprijin din partea statului

elevi gimnaziuDupă ce la începutul acestei luni, Comisia pentru Învățâmânt a Camerei Deputaților a dat raport favorabil proiectului de lege privind tichetele pentru programul after-school, miercuri, 28 octombrie 2015, Camera Deputaților a adoptat legea prin care statul ar urma să finanţeze programul „Şcoală după şcoală” pentru elevii din ciclul primar. Proiectul a fost inițiat de deputații PNL Raluca Turcan și Claudia Boghicevici, dovedindu-se, din nou, că Partidul Național Liberal se implică în mod real în tot ceea ce înseamnă sprijin pentru dezvoltarea sistemului de educație din România.

Următorul pas este ca legea să treacă și la Senat, care este cameră decizională, fapt pentru care Partidul Național Liberal a cerut tuturor grupurilor parlamentare să susțină legea. Beneficiile legii sunt evidente: părinţii care vor să-şi înscrie copiii la programe afterschool, pot beneficia de sprijin din partea statului. Astfel, statul finanţează programul „Şcoală după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali solicită acest seviciu, printr-un tichet în valoare de 200 de lei/copil. Valoare tichetului va fi actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei. Părintele sau reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală. Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul.

Conform estimărilor, de beneficiile legii urmează să se bucure circa un milion de copii provenind din câteva sute de mii de familii care nu au cu cine îşi lăsa copiii după finalizarea orelor. Totodată, proiectul vine în sprijinul profesorilor, dar şi în susţinerea asociațiilor și fundațiilor care se implică în proiecte de tip after-school sau alte proiecte care vizează dezvoltarea sistemului educațional.

Prof. Adrian SIMION,

Vicepreședinte PNL Alba Iulia,

Presedinte Comisia Națională de Educație a TNL

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24667 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*