Parteneriat româno-german în vederea pregătirii profesionale a tinerilor din judeţul Alba

cursuriMarţi 20 mai prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer,  a primit vizita unei delegaţii germane condusă  de primarul localităţii Eggenfelden, domnul Werner Schieβl. Discuţiile s-au axat asupra propunerii oficialilor germani de a pregăti profesional tineri în diverse domenii de activitate în Germania, urmând ca ulterior ei să fie angajaţi la agenţi economici din judeţul nostru. Prefectul Gheorghe Feneşer şi-a manifestat întreaga disponibilitate pentru acest demers, urmând să fie elaborată de către partenerii germani o ofertă concretă care să cuprindă domeniile de activitate în care vor fi pregătiţi tinerii, numărul acestora, iar partea română va identifica firmele interesate de acest parteneriat, care vor angaja ulterior persoanele şcolarizate în Germania.

„Important este ca aceşti tinerii să se întoarcă acasă, unde este nevoie de forţă de muncă calificată. Se ştie că şcoala de meserii din Germania reprezintă un etalon în întreaga lume, de aceea nu poate decât să ne bucure că vom avea şansa ca tinerii noştri să fie pregătiţi la nivel înalt”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

„Pot să vă mai spun că, noi am mai demarat un parteneriat de acest gen între unităţi de învăţământ locale şi firmele Kronospan, Holzindustrei, Savini, Schosswender Mobel, Atero, pe specializarea industria prelucrătoare a lemnului, urmând ca 50 de tineri să facă practică timp de doi ani de zile la aceste firme, care la absolvirea cursurilor îi vor şi angaja. Aceşti adolescenţi vor primi şi o bursă lunară în valoare de 200 lei şi o masă caldă pe zi.”,a mai precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*