Parteneriat romano-columbian in domeniul armamentului de circa 1 miliard de dolari

Marius Vasile Crisan, director general al Companiei Nationale ROMARM, si Mircea Petru Tantau, director al Directiei Industria de Aparare si Probleme Speciale din cadrul Ministerului Economiei s-au aflat in perioada 17-21 aprilie, 2012, in fruntea unei delegatii a Romaniei care a efectuat o vizita de lucru in Columbia.

Scopul vizitei, la care au fost prezenti si reprezentanti ai Uzinei Mecanice Bucuresti si ai Uzinei Mecanice Moreni, a fost acela de identificare a oportunitatilor de cooperare in vederea livrarii de produse si echipamente militare romanesti pentru sistemul national de siguranta si aparare al Columbiei.

Potrivit directorului general al ROMARM, Vasile Marius Crisan, delegatia Romaniei a purtat discutii cu oficiali de rang inalt ai partii columbiene. Printre acestia s-au numarat Ministrul Adjunct al Apararii din Columbia, directorul Directiei de Proiecte Speciale din aceasta tara, Ministrul Adjunct pentru Strategie si Planificare dar si reprezentanti ai INDUMIL, respectiv ai industriei columbiene militare.

Directorul General al ROMARM, Vasile Marius Crisan  a declarat ca delegatia romana a vizitat trei platforme industriale care apartin industriei militare din Columbia . Printre acestea s-au numarat, spre exemplu, o fabrica de explozivi dar si una de arme si munitii. Tot potrivit lui Vasile Marius Crisan, Compania Nationala ROMARM se afla in preferintele oficialilor columbieni responsabili cu inzestrarea fortelor armate din aceasta tara.

‘’In urma vizitei pe care am facut-o in Columbia impreuna cu ceilalti membri ai delegatiei statului roman, s-a conturat interesul deosebit pe care Ministerul Apararii de la Bogota il are pentru achizitia unor produse romanesti. Ma refer aici la transportoare blindate de tipul SAUR-2 si la tancurile TR-85M1. Totodata, partenerii nostri de discutie s-au aratat interesati de o uzina producatoare de explozibili precum si de livrarea unor ansamble si subansamble necesare producerii de armament de infanterie si munitii de diferite calibre (5,56 mm, 7,62 mm, 9 mm si 12,7 mm). Valoarea achizitiilor la care am facut anterior referire este una consistenta, pentru ca vorbim de aproape UN MILIARD de dolari’’, a precizat Marius Vasile Crisan, cel mai inalt oficial din structura Companiei Nationale ROMARM.

Vizita delegatiei Romaniei in Columbia a fost precedata de vizite similare in tari precum Thailanda, SUA si Kuweit, acolo unde tara noastra testeaza pulsul pietei de armament in vederea incheierii de contracte.

Vasile Marius Crisan a mai declarat, din pozitia de director general al CN Romarm, ca in privinta angajarilor de la Fabrica de Armament din Cugir  demersurile initiate de catre domnia sa au avut succes, nota de fundamentare fiind aprobata de DIAPS ( Directia  Industria de Aparare si Probleme Speciale) din cadrul Ministerului Economiei. ‘’Aprobarea urmeaza a fi obtinuta, in mod formal, in prima sedinta a Consiliului de Administratie al Companiei Nationale ROMARM, dupa care va fi prezentata Guvernului Romaniei’’, a conchis Vasile Marius Crisan.

topodin.comкак взломать яндекс

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24181 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*