Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul unei consultări publicate online, lansate cu scopul de fi integrate în rapoartele europene privind educația la care lucrează vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European. Chestionarul privind viitorul educației se încheie cu o întrebare deschisă prin care internauții au posibilitatea să ofere soluțiile lor pentru îmbunătățirea învățământului.

La chestionar pot lua parte elevi, studenți, cadre didactice, părinți, simpli cetățeni interesați de educație, autorități locale, reprezentanți ONG/activiști în educație etc. (https://tinyurl.com/viitoreducatie pentru a răspunde la întrebări).  

”Pentru a pregăti anul 2021, vă invit să completați acest scurt chestionar menit să preia opiniile dumneavoastră pentru a fi integrate într-un document-cadru privind soluțiile pentru educație în contextul pandemiei și în raportul Parlamentului European privind construirea unei politici europene în materie de educație digitală”, a scris europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, pe rețelele sociale. 

Eurodeputatul român, profită de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care au sprijinit activitatea sa pe tot parcursul anului și prezintă o parte din realizările sale pe anul 2020 în domeniul educației:

– A obținut 2,4 milioane de euro pentru educația digitală în mediul rural, montan și zonele dezavantajate;

– A creat prima tabletă educațională românească; a distribuit gratuit sute în toată țara și a realizat în prima parte a pandemiei un canal video cu resurse educaționale;

– A introdus recomandarea de a aloca 10% din Planul European de Redresare și Reziliență pentru educație;

– A inițiat raportul Parlamentului European pentru educația digitală;

– A devenit vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European și a lansat European Education Alliance.

Prin Ordin al Ministerului Educației și Cercetării, la începutul lunii noiembrie, s-a decis suspendarea din nou a activităților ce presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Astfel, s-au suspendat activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor, fără însă a se asigura că toți au posibilitatea să desfășoare învățământul online.

În județul Alba, potrivit celor mai recente informații publicate de site-urile cu profil educațional, sunt peste 2.700 de elevi care nu dețin nici un dispozitiv pentru desfășurarea școlii online, iar peste 3.000 de elevi nu au acces la internet. De subliniat este că în județul nostru sunt peste 20.000 de elevi care nu au laptop, tabletă sau sistem PC și au acces doar la telefonul mobil. Participarea la orele de curs nu se realizează, astfel, în cele mai bune condiții. Cu ajutorul europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, peste o mie de copii din toată țara și zeci de familii din județul Alba, au beneficiat de tabletele educaționale create de acesta împreună cu voluntari din mediul asociativ și de afaceri. Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European este un puternic susținător al alocării a minim 10% din planul de relansare pentru educație, fiind de astfel autorul recomandării aprobate în acest sens de legislativul european.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23587 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*