Până în 17 aprilie: Expoziție personală de pictură semnată Gabriela Auer la Sebeș

gabriela auer 5În perioada 2 – 17 aprilie, la Sebeș puteți vizita expoziția personală de pictură semnată Gabriela Auer. Expoziția poate fi găsită la Centrul de Cultură „Lucian Blaga” din oraș și este deschisă publicului pentru vizitare între orele 09:00 și 18:00.

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Asociaţia Arttrad ,,Valea Frumoasei” Sebeş, Uniunea Artiştilor Plastici și Centrul de Cultură ,,Lucian Blaga” Sebeş.

Date despre artist: Gabriela Auer

Nascută la 14 martie 1969, in municipiul Alba Iulia. Copilaria şi-a petrecut-o în oraşul Zlatna. Pasiunea pentru desen si pictură s-a manifestat incă din primii ani de viaţă, la grădiniţă şi apoi la şcoală….A urmat cursurile Şcolii Generale şi Liceul din Zlatna, apoi în 1995 a absolvit Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind licenţiată în ştiinţe economice.

gabriela auer 10Pe perioada cât a fost elevă, a câştigat mai multe premii la concunsuri de desen şcolare şi desena afişe pentru diversele activităţi culturale şcolare.

A pictat pentru prima dată în ulei în anul 1988, după terminarea liceului (acum 26 de ani).  Timp de 7 ani, din 1988 şi până în 1996 a realizat câteva zeci de picturi în ulei pe pânză, picturi aflate in prezent în colecţii particulare din ţară. A urmat o perioadă de 15 ani pauză în pictură, pentru ca timpul nu permitea (lucra ca şi economist şi in paralel ca şi consultat financiar sau unit manager în domeniul asigurărilor de viaţă). În schimb, in paralel cu serviciul, in aceşti ani, a realizat multe lucrări de grafică, mai exact o colecţie numeroasă de desene geometrice în tuş, unicate (cu efect 3D), precum şi diverse lucrări în creion.

Din anul 2011 a reînceput să picteze pe pânză, iniţial în culori acrilice, apoi în culori de ulei. Din 2012  urmează cursurile de pictură şi grafică, organizate de către Centrul de Cultură „Augustin Bena ” din Alba Iulia.

Din iulie 2013 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici, iar din februarie 2014, membră a organizaţiei ARTTRAD Sebeş.

A mai participat la expoziţia de grup, organizată de Uniunea Artiştilor Plastici, respectiv la Salonul Naţional de Artă – Alba Iulia, la 1 decembrie 2013.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22107 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*