Pagube de 150.000 de lei, după un incendiu la o pensiune din Arieșeni

Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit, duminică, pe strada Principală din localitatea Bubești, comuna Arieșeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni turistice. Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție, în cooperare cu Stația de pompieri Ștei din cadrul I.S.U.J. Bihor (au intervenit cu o autospecială de intervenție) și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Arieșeni. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul pensiunii confecționat din lemn și țiglă și mansarda confecționată în totalitate din lemn pe o suprafață de aproximativ 350 mp, mobilier, lenjerie, 10 televizoare, 9 frigidere, parchet și instalații sanitare. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20278 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*