Oportunități de calificare în domeniul meșteșugurilor

mestesuguriAsociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a încheiat la începutul lunii decembrie o caravană de informare și promovare privind oportunitățile de calificare, recalificare și de conștientizare privind dezavantajele și riscurile ”muncii la negru” desfășurată în regiunile Centru, Nord-Vest și Vest. Caravana de informare s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor” și s-a adresat șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele Vidra, Vadul Moților, Poiana Vadului și Pianu din județul Alba, în comunele Glimboca și Rusca Montană din județul Caraș-Severin, Remetea-Mare, județul Timiș, Pișcolț, județul Satu Mare și în localitățile Diosig și Luncșoara din județul Bihor.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 500 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor etape, un număr de 464 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii șanselor de acces pe piața muncii, iar 168 dintre aceștia participă deja la programele de formare profesională lansate la începutul lunii decembrie. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord-Vest și Vest până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: Lucrător în industria ceramicii, Confecţioner scule şi obiecte manuale, Confecţioner-asamblor articole din textile, Tricotor manual, Ţesător manual, Lucrător în tâmplărie și Tapiţer. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19063 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*