Opinia Primarului Municipiului Sebeș cu privire la proiectul de buget aferent anului 2019 propus de Guvern

Guvernul subfinanțează Bugetul Sebeșului și oprește investițiile dorite de cetățeni. Refuzul de a aloca resursă pentru asistența socială, cea mai mare jignire adusă persoanelor vulnerabile.

Guvernul României fură din bugetul Sebeșului 7,3 milioane de lei. În sarcina Municipiului Sebeș, unul din cele mai dezvoltate centre economice ale țării, se vor regăsi cheltuieli obligatorii de circa 1,5 milioane de lei, la care se adaugă alte 5,8 milioane de lei cu finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, resursă pe care guvernul refuză să o aloce, jignind fără precedent persoanele vulnerabile.

Prin proiectul de lege al bugetului de stat aferent anului 2019, se stabilește o creștere a veniturilor Municipiului Sebeș alocate din cote defalcate din impozitul pe venit cu circa 800 mii lei.

La Sebeș, această stare de lucruri se traduce printr-o frânare gravă a investițiilor. Să înțelegem că mesajul Guvernului este că nu mai sunt necesare investiții în educație, sănătate, infrastructură, în aspectul unui oraș sau în cultură? Previziunea sumbră este că o parte a investițiilor începute vor trebui abandonate din lipsa fondurilor. Multe activități previzionăm că vor fi desfășurate în sistem de avarie, cu un buget din care este posibil să nu mai poată fi finanțată nici măcar funcționarea, nemaivorbind de dezvoltare. Școală, spital, străzi – ne vom afla în curând în imposibilitatea de a ne cofinanța proiectele pe care cetățenii le așteaptă.

Mă alătur primarilor care vor prezenta o listă de nemulțumiri Guvernului, acuzând lipsa de consultare în realizarea bugetului anului 2019, prin care se subfinanțează administrațiile locale.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*