Opera Comică pentru Copii a poposit la Sebeş, într-un spectacol memorabil

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

Opera Comică pentru Copii a poposit marţi, 18 decembrie 2018, la Sebeş, într-un spectacol memorabil, intitulat „Directorul de Teatru” (de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, cu o scenografie realizată de Andreea Koch şi conducere muzicală de Alexandru Ilie şi Gheorghe Iliuţă).

În aşteptarea lui Moş Crăciun, acest spectacol s-a dorit a fi un mic cadou oferit celor mai mici cetăţeni ai Sebeşului, preşcolari şi şcolari, dar şi părinţilor, bunicilor şi tuturor iubitorilor de muzică de calitate.

„Directorul de Teatru” este o adaptare a operei comice cu acelaşi nume, compuse de faimosul Wolfgang Amadeus Mozart. Iniţial, opera a fost scrisă la comanda împăratului Iosif al II-lea, pentru a fi pusă în scenă la un prânz privat, în faţa a 80 de invitaţi. Lucrarea este considerată o parodie a jocurilor de culise, a frământărilor şi aventurilor din spatele pregătirii unui spectacol, a vanităţii cântăreţilor de operă, care se luptă pentru a avea un statut cât mai înalt şi o plată pe măsură.

Opera Comica pentru Copii este o instituţie unică în lume (prin publicul căruia i se adresează) ce funcţionează în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Aceasta şi-a început activitatea în anul 1998, lansată iniţial ca o companie independentă, din anul 2003 funcţionând ca instituţie publică, fiind condusă, din anul 2014, de soprana Felicia Filip.

 

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18388 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*